vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
5
(1)

Eddy Assan denkt aan stoppen

lees ook ...

Gemengd team voert roadblocks en snelheidscontroles uit op I...

Van dinsdag 30 mei tot en met zondag 4 juni 2023 heeft een gemengd team van Regio Midden intensieve surveillances uitgevoerd op de Indira Gandhiweg. Tijdens deze operatie werden roadblocks en snelheid...

Eddy Assan is nog steeds in trek, en krijgt nog steeds aanbiedingen. Na samengewerkt te hebben met Sylvie Singoredjo en anderen vertrok hij in 1978 naar Nederland om te werken aan zijn carrière. Nu is hij een samenwerking aangegaan met Brian Lo. Zij boekten succes met het nummer ‘Yu de pe mi de’. Nu denkt Assan aan het afbouwen van zijn carrière.

De twee artiesten hebben hun events samengebracht in de ‘Soso Makandra Night’, een maandelijkse pary. “Onze samenwerking begon tien jaren geleden met de song ‘Kon dya na mi’. Hierna zijn we uit elkaar gegaan. Tijdens de Covidperiode hadden we een zee van tijd en kwamen weer bij elkaar en brachten het nummer ‘Systeem’ uit. We kregen echt bekendheid na dit nummer ‘Yu de pe mi de’ een eigen versie van een bekende Indonesisch lied ‘Bandengke’ populair onder het Javaanse publiek.”

Edddy Assan had daarvoor, 10 jaar lang zijn eigen maandelijkse party jaar ‘Soso Lobi Night’. Bryan had ook een soortgelijk activiteit. Deze maandelijkse party’s zijn nu samengebracht.

Assan’s eerste hit in Suriname was ‘Mi Wan Ai Karu’ (mijn oogappel). Daarna volgden onder andere ‘Sten Fu Lobi’, ‘No Bemoei’ en ‘Egi Denki’ een duet met Silvy.

Bron foto: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEddy Assan denkt aan stoppen