maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Economistenvereniging wil discussie over nieuw staatsbedrijf

lees ook ...

Internationale dag van het Onderwijs

De Internationale Dag van het Onderwijs heeft als thema dit jaar: ‘To invest in people, prioritize education’, oftewel: Het investeren in mensen en educatie voorkeur geven. Binnen dit thema vraagt ...

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft in een brief aan president Chan Santokhi om een brede nationale discussie gevraagd over het opzetten van het nieuw staatsbedrijf New Surfin NV. De VES is voorstander van het oprichten van nieuwe organisatie als de economische en sociale ontwikkeling van het land daarmee beter kan worden bevorderd.

Echter valt de VES over de wijze waarop de NV is opgericht en over de bemensing van het instituut. Het aantrekken van risicodragend buitenlands kapitaal, al dan niet van diaspora afkomstig, verdient de nodige prioriteit, staat in de brief. “Dat kan echter alleen succesvol worden gestimuleerd indien het voldoet aan de eisen van goed bestuur waarin transparantie, openheid en accountability noodzakelijke voorwaarden zijn.”

Deze nieuwe organisatie is ondanks de mogelijk goede motieven, al bevlekt. De economistenvereniging zou het op prijs stellen als het nieuwe bedrijf vanwege het belang voor de economie een eerlijke kans krijgt.

“Daarom kan dit niet met de mantel der liefde worden bedekt maar moeten we met een adequate corrigerende aanpak het vertrouwen terug proberen te winnen. De plooien kunnen in deze niet in besloten kring worden gladgestreken.”

Uit een brede discussie zal volgens de VES moeten blijken wat de meest gerede weg is ter voortzetting of bijstelling van de huidige opzet van New SurFin NV.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEconomistenvereniging wil discussie over nieuw staatsbedrijf