dinsdag 7 februari 2023
26.3 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
5
(1)

Economische delicten brengen de staat SRD 1 miljoen op

lees ook ...

Actie Nationaal Leger brengt zaken aan het licht

Het Nationaal Leger houdt surveillances in de avonduren om de criminaliteit aan te pakken. In Paramaribo, Wanica, Commewijne en Para zijn op die manier verschillende misstanden aan het licht gebracht....

Bij landelijke controlewerkzaamheden van de afdeling Economische Controle Dienst van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in 2022, zijn er misdrijven geconstateerd die vallen onder de wet Economische Delicten. Er zijn tegen de overtreders processen verbaal opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie (OM).

Het OM heeft vervolgens de boetes vastgesteld. De geïnde boetes bedragen ruim één (1) miljoen SRD. Bij de controlewerkzaamheden zijn de ambtenaren gestuit op onder andere overtreding van de Wet Prijszetting en Prijsbewaking, met name het prijs aanduidingsbesluit. Daarnaast zijn er overtredingen geconstateerd met betrekking tot de Wet ‘Tegengaan Smokkelen’. Verder is de Wet Bedrijven en Beroepen eveneens overtreden door ondernemers. Er zijn sigaretten, potentiestimulerende middelen, chemicaliën en alcoholische dranken aangetroffen en in beslag genomen.

Bovengenoemde overtredingen vallen allen onder de Wet Economische Delicten. Klachten die worden ingediend, worden zorgvuldig onderzocht en afgehandeld door de onderzoeks- ambtenaren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEconomische delicten brengen de staat SRD 1 miljoen op