zondag 21 april 2024
24 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
5
(1)

Economische delicten brengen de staat SRD 1 miljoen op

lees ook ...

China wil investeringen in Surinaamse mijnbouw en infrastruc...

Tijdens zijn staatsbezoek aan de Volksrepubliek China heeft president Chandrikapersad Santokhi van Suriname een reeks constructieve gesprekken gevoerd met vooraanstaande Chinese bedrijven en conglomer...

Bij landelijke controlewerkzaamheden van de afdeling Economische Controle Dienst van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in 2022, zijn er misdrijven geconstateerd die vallen onder de wet Economische Delicten. Er zijn tegen de overtreders processen verbaal opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie (OM).

Het OM heeft vervolgens de boetes vastgesteld. De geïnde boetes bedragen ruim één (1) miljoen SRD. Bij de controlewerkzaamheden zijn de ambtenaren gestuit op onder andere overtreding van de Wet Prijszetting en Prijsbewaking, met name het prijs aanduidingsbesluit. Daarnaast zijn er overtredingen geconstateerd met betrekking tot de Wet ‘Tegengaan Smokkelen’. Verder is de Wet Bedrijven en Beroepen eveneens overtreden door ondernemers. Er zijn sigaretten, potentiestimulerende middelen, chemicaliën en alcoholische dranken aangetroffen en in beslag genomen.

Bovengenoemde overtredingen vallen allen onder de Wet Economische Delicten. Klachten die worden ingediend, worden zorgvuldig onderzocht en afgehandeld door de onderzoeks- ambtenaren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEconomische delicten brengen de staat SRD 1 miljoen op