maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
5
(1)

Economie Suriname krijgt impuls door ontwikkeling Paranam Industrial Center

lees ook ...

President ontvangt stand van zaken rond verkiezingen 2025

In een vergadering met functionarissen en deskundigen van verschillende ministeries is President Chandrikapersad Santokhi geïnformeerd over de voorbereidingen van de algemene, vrije en geheime verkiez...

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft als facilitator een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend met de Suriname Aluminum Company (Suralco) en een collectief van bedrijven, bekend als de “Potentiële Huurders”, voor de ontwikkeling van het Paranam Industrial Center (PIC). De ondertekening vond plaats op vrijdag 21 juni 2024.

De ondertekening markeert de oprichting van een ‘Joint Working Group’ die een strategie zal ontwikkelen voor het PIC. Deze werkgroep zal een actieplan opstellen, investeerdersstimulansen identificeren, de infrastructurele behoeften vaststellen en de vergunningprocedures verbeteren. Ze zullen ook nieuwe wetten en regelgeving voorstellen en haalbaarheidsstudies uitvoeren.

Tijdens de ceremonie benadrukten de partijen dat deze ondertekening een belangrijke stap is in de inspanningen van de regering om de economie van Suriname te bevorderen en duurzame economische groei te stimuleren. Alle betrokkenen spraken hun dank uit voor de bijdragen die hebben geleid tot dit moment. De gezamenlijke inzet en toewijding vormden de basis voor een succesvolle start van dit project.

Er werd ook gewezen op het belang van intensieve samenwerking om snel resultaten te boeken, zodat Suriname meer investeerders kan aantrekken en het industriepark kan bijdragen aan duurzame economische initiatieven en werkgelegenheid. De collectieve inzet zal de ontwikkeling van dit gebied versnellen, waardoor het kan uitgroeien tot een bloeiend industrieterrein dat de economie en bevolking van Suriname ten goede komt.

Het PIC wordt gezien als een cruciaal project voor de economische groei en duurzame ontwikkeling van Suriname, vooral gezien de ontwikkelingen in de olie- en gassector. Het project biedt een platform om de groei van bedrijven in verschillende sectoren te stimuleren en ondersteunen.

De MOU werd ondertekend door Henna Soerdjoesing, directeur International Business namens het ministerie van BIBIS, Indre Orie, Refinery Manager namens Suralco, en Sherida Mormon namens het collectief van bedrijven.
Deze ondertekening markeert een veelbelovende stap richting economische vooruitgang en duurzame ontwikkeling voor Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEconomie Suriname krijgt impuls door ontwikkeling Paranam Industrial Center