Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Echtgenote Surinaamse president in Raad van Commissarissen Staatsolie

Geplaatst

op

Leo Brunswijk

Melissa Santokhi, first lady en echtgenote van president Chan Santokhi, is benoemd tot een van de leden van de Raad van Commissarissen (RvC) bij de Staatsolie maatschappij. De broer van vicepresident Ronnie Brunswijk is, Leo, is benoemd tot president-commissaris. De benoeming heeft plaatsgevonden tijdens een Buitengewone Algemene aandeelhoudersvergadering.

Staatsolie is gegroeid van een 200 barrels per dag producerend bedrijf, naar een internationaal erkend bedrijf, met een dagelijkse productie van 16.500 barrels aardolie. Het is geweldig te zien dat het bedrijf is gegroeid van een olieproducent naar een meer diversifiërende maatschappij, waarmee waarde toegevoegd wordt aan de Surinaamse samenleving.

“Wij verwachten dat deze opbrengsten de samenleving definitief zullen veranderen. Als wij zowel upstream als downstream op een goede geologische basis uitvoeren, komt het zeker goed,” zei Staatsolie-directeur, Rudolf Elias. Het prudent afdekken van risico’s en inspelen op kansen is nu dringend noodzakelijk om het bedrijf naar grotere hoogtes te tillen.

“De natuurlijke hulpbronnen horen toe aan het gehele volk, dus staan wij garant voor een eerlijke verdeling van welvaart. Suriname zal een enorm rijk land worden als wordt voldaan aan de randvoorwaarden van dienend bestuur. Anders worden wij slachtoffer van de grondstoffen vloek,” gaf president Chan Santokhi mee tijdens de vergadering. Het staatshoofd wil een beter perspectief voor het Surinaams volk. Goed bestuur kan dit volgens hem garanderen. “Als wij als land vrijkomen van corruptie, zal Suriname harder groeien dan ooit. Het beheer en management zal op serieuze manier moeten worden aangepakt.”

De opbrengsten van dit staatsbedrijf moeten slim geïnvesteerd worden, daar deze niet onuitputtelijk zijn. Het Spaar en Stabilisatiefonds moet komen om deze en komende generaties te garanderen van een goed bestaan. “Wij moeten garanties scheppen voor het inzetten van lokaal personeel, lokaal materiaal voor lokale benefits. Onze kennisontwikkeling zal dan alleen maar toenemen. Hierdoor kunnen wij werken naar groei op meerdere fronten. De recente olievondsten zijn gamechangers in deze,” zei de president.

Voor de komende vijf jaar verwacht Staatsolie US$ 965 miljoen bij te dragen aan de staat. Een shorebase is dringend noodzakelijk. Dit staat namelijk garant voor local content. Gecombineerde efforts van Guyana en Suriname voor commercieel winbaar gas zullen zorgen voor extra inkomsten

Een andere noodzaak is het creëren van een breed politiek draagvlak, wat belangrijk is voor succes van het fonds. Om dit te kunnen realiseren moeten politieke partijen op een lijn zijn met elkaar. “We bevinden ons in een riante positie. Laten wij de krachten bundelen voor een beter Suriname”, zei het staatshoofd.

Naast de first lady en Brunswijk bestaat de RvC bij Staatsolie uit Dennis Caffé, Jimmy Bousaid, Nawin Nannan, Harry Dorinnie en Gonda Asadang.

Culturu.com

20 Reacties
20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
zaterdag 22 augustus 2020 03:50

Ervan uitgaande dat het gaat om een extra oogje in het zeil houden voor de toekomstige dollars van Su, dan is het niet slecht. Heeft ze een tegemoetkoming of een salaris? Zijn er geen gegadigden van het niveau van de firstlady, binnen de coalitie die invulling konden geven aan deze positie, een even goede job konden doen en het geld harder nodig hebben? Staatsolie is een bedrijf die grondig doorgelicht dient te worden. Want de verhalen die de ronde doen zijn niet om naar huis te schrijven. Vooral wat de huidige directeur aan gaat. Hij was betrokken bij de bouw… Lees verder »

Zwartje
zaterdag 22 augustus 2020 05:36

Prima dat de first lady haar steentje bijdraagt om SU naar een hoger niveau te tillen. Wat haar taken in deze ook mogen zijn, deze zijn in mijn optiek integer en rechtvaardig. Als het nou gaat om een ” oogje in het zeil te houden ” of om gewoon keihard te werken met hart voor de zaak. Of het nu met of zonder bezoldiging is? Als ze net als haar man 20 uur per dag werkt, dan heeft ze recht op loon. Ze verdient het gewoon. In feite hebben wij, als burgers, niks over te zeggen. Wie werkt hoort gewoon… Lees verder »

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Zwartje
Vrouw joosje
zaterdag 22 augustus 2020 06:22

Slimme zet. De motor van Suriname. Geld. Vroeger was het suralco dat veel geld in Suriname bracht nu staats olie. Het gaat erom dat niet een ieder op die plek kan zitten. Je kan wel de vrouw zijn van, maar je moet wel weten waar het om gaat. En daar horen top mensen re zitten. Niet rekening houdend met o ze is de vrouw van . Gaat erom dat is de motor van Suriname en wat kan je bij drachen zodat het alleen maar beter kan gaan zodat de miljarden op de juiste plek komen..namelijk de staatskas. En niet iemands… Lees verder »

Vasseur
zaterdag 22 augustus 2020 08:53

Hoe zullen de opbrengsten ten goede komen aan het volk, schrijver droom je droom. Vanaf de vorming zijn ze al bezig te zorgen dat zij het voor het zeggen zullen hebben bij staatsolie. Pres.commissaris, familie van het ding dat zich vp noemt,deze heeft in het verleden heel wat tjoekoes aangenomen van de apk stations,dus de klappen met de zweep kent het al. Dan heb je ega van de pres , pres die gilde 10 jaren lang ,corruptie corruptie aanpakken en het nepotisme en vriendjespolitiek en wat Doet hij nu zelf,straks noch dochter ergens benoemen zal als ambassadeur zijn in India.… Lees verder »

Vader
zaterdag 22 augustus 2020 10:00

Snap niet waarom NPS niet inziet dat ze een suffe leider hebben. Er zou op de NPS gestemd moeten worden. Maar er is niets beters. Het volk weet het ook niet meer. Wat er nu gebeurt in Suriname is om te huilen.

Michel
zaterdag 22 augustus 2020 10:50

Mevrouw Santokhi, wij vertouwen op U en op Uw Man.

Let goed op je zelf 🌹

LOL
zaterdag 22 augustus 2020 15:50

Had ook niks anders verwacht van deze coalitie,nepotisme komt weer om de hoek kijken,belachelyk gewoon weg.Sinds ik de samenstelling van onze regering volgde kwam ik gelijk tot de conclusie van,dit gaat ook niet werken,ons land zal weer de komende 5 jaar voort sukkelen,weer verkiezingen,weer de mooiste beloften dan sukkelen we weer vrolijk verder.Zy die niets waren zyn nou iets geworden dankzij mooie salarissen en snoepreisjes,geaccamodeerd zyn geweest in allerlei rvc’ s en commissies.Suriname in enig opzicht erop vooruit gegaan,NEEN. Ik hoop dat de babies die nu geboren worden als volwassenen later het land naar daadwerkelyke grotere hoogten zal brengen namelijk… Lees verder »

Mahinder
zaterdag 22 augustus 2020 16:10

Broer van Brunswijk zit er ook in. Ik wil er ook in familie politiek

Ramesar
zaterdag 22 augustus 2020 17:09

Waar zijn de overige Surinamers met kennis en kunde.Waarom worden er geen verkiezingen gehouden met aantal RVC . Suriname beschikt over goede en gekwalificeerde bevolking.Waarom worden er steeds mensen van bepaalde politieke groepen aangesteld. VHP heeft aangegeven dat zij alle Surinamers nodig zullen hebben.Zij de boven genoemde personen alleen over een functie te bekleden.

Rama
zaterdag 22 augustus 2020 18:05

Ze is jurist dus er is niks mis met haar benoeming als RvC lid. Deskundigen moeten de kans krijgen om hun bijdrage te leveren. Ze zal prima in staat zijn om vanwege haar deskundige achtergrond toezicht te houden op de directie.

Bryan
zaterdag 22 augustus 2020 20:18

Beste Rama,
Dat deze vrouw jurist is wil.nog.niet zeggen dat zij kennis van zaken heeft.
En die Leo, God beware mij, Suriname is verworven tot de BV: Brunsie Chan en familie,
Wat een belachelijk zooitje bij elkaar.
Volgende stap.is Brunswijk als Cbvs governor…..
Chan leek mij integer maar eenmaal op de stoel zijn alle principes overboord en komt het corrupte bloed uit de porieën.

Het is hard om.te zeggen maar laat covid19 zijn werk doen en al deze bodemloze en op corruptie beluste volksverraders vernietigen.

Susan
zondag 23 augustus 2020 00:28

Na de inauguratie van Santokhi zei hij dat zijn vrouw die rechten had gestudeerd gewoon weer haar juridisch werk oppakt. Ik dacht dus aan werk in een advocaten-, notariskantoor of griffie werk. Maar nu wordt gemeld dat Melissa Santokhi tot lid van de RvC van Staatsolie is benoemd. Melissa gaat bij Staatsolie niet als jurist werken. Dit bedrijf heeft zelf al voldoende gespecialiseerde advocaten in dienst. Eerst had je het schandaal met VHP’er Reshma Mangre die ook voorzitter is van de BVL/ALS vakbond en VHP Assemblee lid is en RvC lid van de Slm en ook voorzitter van een commissie… Lees verder »

Susan
zondag 23 augustus 2020 00:33

Daarna kwam het geval van NDP Districts commissaris Mike Nerkus en Ingrid Bouterse die beiden op frauduleuze wijze het door de overheid gesubsidieerde Waka Pasie project illegaal hadden toegeëigend. Santokhi en Brunswijk wilden boef Nerkus als DC in dienst houden. Terwijl hij nog in mei dit jaar als toezichthouder in het hoofdstembureau dozen met getelde stembiljetten liet weg brengen om die te vernietigen. Hebben Santokhi en Brunswijk poep in hun hoofd? En ze wilden ook Andie (Bojo) Rusland (NDP) bij de EBS handhaven. Terwijl al bekend was dat deze figuur de overheid een loer had gedraaid middels onderhands verkochte gunningen.… Lees verder »

Susan
zondag 23 augustus 2020 00:37

Parmessar en Bojo Rusland zijn ook niet onmisbaar bij de EBS. Dus weg ermee. Ook van Bojo Rusland het paspoort innemen en hem alvast in voorarrest plaatsen. Er loopt nu ook een aanklacht tegen Bojo bij de PG. Anders wordt het weer een geval als van Hoefdraad. Als er toen geen protesten van Bordo (ABOP), Edward Belfort (ABOP), politieke groeperingen uit de samenleving en particulieren kwamen dan zaten Bojo Rusland, Parmessar, Nerkus en Mangre nog steeds van de staatskas te parasiteren. Wanneer houdt het “regelen” van familie, vrienden, rasgenoten en verkiezingssponsoren op? Ik geloofde mijn oren niet toen Santokhi gisteren… Lees verder »

Susan
zondag 23 augustus 2020 00:38

De burger/lantie monie mogen deze VHP donoren vorstelijk belonen voor het steunen van de VHP? Letterlijk ‘wintie waai lantie pai’. Santokhi zeg dat het niet waar is. En heeft Melissa Santokhi geen greintje goed fatsoen en verstand in haar body om te beseffen dat het aannemen van de RvC functie bij Staatsolie NIET KAN. Staatsolie is door de NDP regering dus Bouterse de afgelopen 10 jaar gebruikt, misbruikt en zoveel mogelijk financieel uitgemolken. Als je als mens als partner van de eerste burger van het land een klein beetje integriteit in je body hebt dan zou jij je handen niet… Lees verder »

Troy
zondag 23 augustus 2020 04:13

Beste mensen. Wij moeten nu al al deze regering op de vingers tikken. Zoniet gaat het fout. Er word nu al gesmeten met hoge posten wat juist bedoeld is voor ladder en echt goed gestuurd personeel de boel kan leiden. Maar men er bewust voor kiest familie leden op posten te zetten zonder de juiste diploma’s. Denk je dat in Nederland Rutte de minister president zijn vrouw moeder of zus zomaar in 1 van de hoogste organen van het land maar kan stoppen. Dit beleid is wan beleid in dit land Suriname.een voorbeeld. Een wijkagent die zomaar tot generaal word… Lees verder »

Bradi
zondag 23 augustus 2020 15:20

Onmogelijk. Surinamers doen jullie jr ogen en mond open. Je kan geen broer of je vrouw daar zetten. Zet de juiste mensen daar. Belangenverstrengeling

Kwasi
zondag 23 augustus 2020 19:24

Lid of president van een RvC is een nevenfunctie betaald of onbetaald. Waar het vooral om gaat is deskundigheid en eerlijkheid bij het toezien op de directie. Wat voor werk doet broer van VP? Hij zit in 4 of meer RvC’s. Is dat z’n werk? Is hij eerlijk? Nee hij heeft de schijn tegen, zie apk kwestie, Is hij deskundig? Zeker niet voor alle 4 of meer RvC’s waarin hij zit of is hij super man? Vrouw van P werkt als advocaat. In elke RvC kan juridische kennis goed van pas komen. Is ze eerlijk? Tot nu toe geen problemen.… Lees verder »

Parbhoesingh
zondag 23 augustus 2020 23:49

Ik ik ook een benoeming krijgen.

Sharella
woensdag 26 augustus 2020 11:10

So far voor de hoop op eerlijk beleidAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen