Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Echtgenote Somohardjo wordt directeur Volkshuisvesting

Geplaatst

op

Sociale Zaken En Volkshuisvesting Sozavo Suriname

Amina Pardi, de echtgenote van PL-voorzitter Paul Somohardjo wordt de nieuwe directeur van Volksgezondheid. Somohardjo zegt dat uit voorlopige inventarisatie is gebleken dat de woningnood heel erg hoog is in Suriname.

Volgens hem wilt de regering in dit kader het probleem rond woningnood aanpakken. Om dit te kunnen doen zal er een deskundige moeten worden geplaatst om de beleidsvoornemens van de regering uit te voeren.

Samen met het team op het directoraat Volkshuisvesting zal de nieuwe directeur het werk uitzetten. Als achtergrond studie heeft zij Master of Business Administration. Dit is gewenst om zaken bij het directoraat Volkshuisvesting in goede banen te kunnen leiden.- Culturu.com

17 Reacties
17 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Winston
donderdag 3 september 2020 23:04

Ai brede botro. Al is ze professor ze moet net als iedereen solliciteren en de beste moet de baan krijgen. Er zijn meer mensen die het kunnen. Politiek met gezicht worden dingen gedeeld. Laten ze nooit meer zeggen Bouterse was slecht ze doen het zelfde

Cool
donderdag 3 september 2020 23:18

Niet het vele is goed, maar het goede is veel!
President, waar stop dit!!? Het volk heeft 10jr niet kunnen schreeuwen en schelden, maar Kan dat nu wel. Denkt u niet dat zij omwille vd NDP met u in het bootje zullen blijven.

Ze gaan u weg jagen!! Wat ze niet met Bouta konden doen gaan ze wel met u Doen!! Draai Anu paar boto, noso a boto o go na branti maka!!

Laat verbetering in de besluiten Komen!!!!

Gek
donderdag 3 september 2020 23:37

Oooohw dus competenties zijn nu belangrijker om een functie te vervullen. Het moet niet gekker worden, ………Ooh nee dat is t al , haha

Young professional
donderdag 3 september 2020 23:44

Wat erg dit , Young aankomende Suri professionals krijgen geen kans ?
Je moet familie zijn dus !

Michel
vrijdag 4 september 2020 14:59

Meneer Somohardjo, mooi dat uw vrouw een DIRECTEUR post van uw heeft gekregen.
Wanneer komt je Schoonmoeder, je Oma, OPA aan de beurt.
Ik vind dat ze recht hebben op een minister post, alleen komende VIJF JAAR.

Nu begrijp ik waarom de aanvragen bij de overheid maanden of zelfs jaren duurt voordat dat je antwoord krijg.

GEFELICITEERD!!!

Schelly
vrijdag 4 september 2020 16:31

Is toch een stronterij. Familie leden krijgen alles.

Michel
vrijdag 4 september 2020 19:36

Nu weet ik waarom mijn aanvraag bij de overheid maanden maar soms jaren het duurt.

Wat een lachertje

Donald
vrijdag 4 september 2020 20:29

Familie first.

Andie
zondag 6 september 2020 00:46

Daar gaan wij weer. Eerst Brunswijk met zijn broer Leo in 4 RVC’s tegelijk. En dan nog de oververtegenwoordiging van meerdere ABOP’pers in de RVC van Staatsolie. En Santokhi die zijn vrouw ook even in de RVC van Staatsolie propt. Van 2006 tot 2010 was Pardi ambassaderaad in Nederland en daarna 1 jaar zaakgelastigde. Daar hoef je niet hooggeleerd voor te zijn. En net als haar voorganger (Urmila Joella-Sewnundun) viel zij niet op door opvallende prestaties. Het “bankvullen” ging verder toen Pardi tussen 2011 tot 2014 ambassadeur was voor Suriname in Indonesië. Er waren klachten over haar functioneren. Ook waren er… Lees verder »

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Andie
Andie
zondag 6 september 2020 01:02

Volgens Paul “wil de regering het probleem rond woningnood aanpakken. En om dit te kunnen doen zal er een deskundige worden geplaatst” op Volkshuisvesting. Sinds wanneer is Amina Pardi deskundig op het gebied van woningnood? Volgens Somo heeft Pardi, Master of Business Administration gedaan. Brunswijk zegt ook die opleiding te hebben gedaan. Maar het heeft hem zoals iedereen nu wel weet, geen wijsheid en inzicht in besturen of hem managing skills bijgebracht. Maar hij heeft wel een heel groot ego door gekregen. Op Volkshuisvesting zal het volgende gebeuren. Amina Pardi zal de grote deskundige uithangen, alle credits naar zich toe… Lees verder »

LOL
zondag 6 september 2020 05:13

Mevr Somo is deskundig op welk gebied,frauderen op hoog niveau,nepotisme upgraden,komen nog ooms en tantes,neven en nichten werken op het ministerie? Als de president iets dat krom is wilt recht praten dan weten we al wat we kunnen verwachten van z’n cabinet,al die rvc s ,commissies,vervolg van wat men dacht te hebben weggestemd. Zielige vertoningen,poppekast,lariekoek.Het probleem dat de kiezers elke 5 jaar hebben is om te kiezen,wat men hoopt natuurlijk,tussen de minst slechte omdat GEEN van ze de capaciteit,de liefde voor dit land hebben, is maar komen zitten en na 5 jaar het goed te hebben wat ze met hard… Lees verder »

Andie
zondag 6 september 2020 21:00

Daar gaan wij weer. Eerst Brunswijk met zijn broer Leo in 4 RVC’s tegelijk. En dan nog de oververtegenwoordiging van ABOP’pers in de RVC van Staatsolie. En Santokhi’s die zijn vrouw ook even in de RVC van Staatsolie propt. Van 2006 tot 2010 was Pardi ambassaderaad in Nederland en daarna 1 jaar zaakgelastigde. Daar hoef je niet hooggeleerd voor te zijn. En net als haar voorganger (Urmila Joella-Sewnundun) viel zij niet op door opvallende prestaties. Het bankvullen ging verder toen Pardi tussen 2011 tot 2014 ambassadeur was voor Suriname in Indonesië. Er waren klachten over haar functioneren. Ook waren er toen… Lees verder »

Andie
zondag 6 september 2020 21:07

Volgens Paul Somohardjo “wil de regering het probleem rond woningnood aanpakken. En om dit te kunnen doen zal er een deskundige worden geplaatst” op Volkshuisvesting. Sinds wanneer is Amina Pardi deskundig op het gebied van woningnood? Volgens Somo heeft Pardi, Master of Business Administration gedaan. Brunswijk zegt ook die opleiding te hebben gedaan. Maar het heeft hem zoals iedereen nu wel weet, geen wijsheid en inzicht in besturen en managing skills bijgebracht. Maar wel een heel groot ego gecreëerd. Op Volkshuisvesting zal het volgende gebeuren. Amina Pardi zal de grote deskundige uithangen, alle credits naar zich toe trekken en er… Lees verder »

Jogjoy
maandag 7 september 2020 12:36

Lijkt op een hangende plaat. Leo Brunswijk zit in vier RVC’s tegelijk. Veel ABOP’ers in de RVC van Staatsolie. En ook Santokhi die meedoet aan de jang patoe. Melissa zijn vrouw zit op verzoek van Santokhi ook in de RVC van Staatsolie. Tijdens de 2e periode van Nieuw Front zat Pardi op de ambassade in Nederland. Daarna tussen 2011- 2014 op de ambassade in Indonesië. Zij functioneerde daar niet goed, ook waren er klachten over haar functioneren. En had zij ook problemen met lokaal ingehuurd personeel in Indonesië waarbij er zelfs een rechtszaak tegen het personeel werd gevoerd. De ambassade in… Lees verder »

Jogjoy
maandag 7 september 2020 12:38

Bij Volkshuisvesting heeft men een deskundige nodig om het woningnood probleem aan te pakken.
Dat is Amina Pardi niet.
Weer een directeurs post op basis van vriendjespolitiek weggegeven.
De VHP coalitie zou niet doen wat het NDP geboefte deed.
Dus posten verdelen aan partijgenoten, familie en sympathisanten die er niet voor hebben geleerd, of jarenlang gewerkt hebben op een bepaald gebied. Dus toch weer nepotisme.

Ps
Ben geen NDP’er en heb ook geen belangen bij het beschreven onderwerp.
Ben niet tegen de VHP en haar coalitiepartner.
Maar hou mijn hart vast dat ze de streken van de NDP overnemen.

Faja mang
maandag 7 september 2020 12:53

Iedereen in Suriname is te koop. Geef ze wat geld en je belangen worden behartigd. Politie ik wil een rijbewijs . Regel je zo. Wat heb je nodig. Moni e taki.

Melle
maandag 7 september 2020 13:27

Hmmm. Oen dede in a kondre disi. Somohardjo en venitiaan waren t kwaad van het zaad op Para en nu zijn we gedoemd en verdoemd met die rot somo nepotisme nanga gridi. Etnisch politiek moet op houden te bestaan. Alleen mensen op Wie men lijkt gaan geholpen worden. Venitiaan nanga Somo zijn uit geweest om suriname in het byzonder Para te vernietigen.Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen