Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Echtgenote president Santokhi Directeur Kabinet President

Geplaatst

op

Functies First Lady N

Op sociale media gaat er een circulaire rond die afkomstig zou zijn van het Kabinet van de President van Suriname. De circulaire zou bestemd zijn voor het personeel van het kabinet om ze onder andere  in te lichten over de nieuwe algemeen directeur, Melissa Santokhi, echtgenote van de president.

Dit heeft de Surinaamse gemoederen in beroering gebracht. In meerdere appgroepen en op Facebook ergert men zich aan het feit dat de first lady een zoveelste baan krijgt. Ze zit al in de raad  van commissarissen van  Staatsolie, is advocaat en is in tenminste een overheidscommissie. De vriendjespolitiek die men bij de vorige regering afwees wordt nu wel omarmd, vindt men. Ook is de vraag die steeds op verschillende online fora wordt gesteld of de presidentsvrouwe de tijd zal hebben om alle op zich genomen verantwoordelijkheden ook werkelijk ter hand te nemen.

Het laatste woord is hierover waarschijnlijk nog niet gesproken, want de Surinaamse gemeenschap die na 10 jaar uit een winterslaap ontwaakt schijnt te zijn, lijkt over te koken van verontwaardiging.  – culturu.com

9 Reacties
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Misi kaba ba
woensdag 14 oktober 2020 23:37

Kom zeg dit is te gek voor woorden. Dit is onacceptabel.

Roepia
woensdag 14 oktober 2020 23:45

Was te verwachten ,want die santhoki die riep maar we regelen alles, laatst nog zei hij dat alles binnen 3 maanden onder controle te zullen hebben. HIj weet donders goed dat het hem niet zal lukken, de rente kunnen ze nog niet eens opbrengen, wist wat voor puinhoop hij zou aantreffen bij de overname. Ook weet hij dat deze regering niet lang meer te gaan heeft, vandaar al het gegraai van zijn familie. Hij weet donders goed dat die dikkop van abop op stoel van pres aast, en dat er al afspraken zijn tussen abop en ndp om de zaak… Lees verder »

Laatst bewerkt op 12 dagen geleden door Roepia
Roepia
donderdag 15 oktober 2020 07:17

Nr 7 kan er nog bij, plek bij slm is net vrijgekomen.
Stiefdochter van santhoki wat voor functies heeft zij
Ze mogen even graaien van abop en de ndp,want 2023/2024 moeten ze plaats maken voor regering brunswijck/sardjoe.
LET MAAR OP SU GAAT WEER OP SLOT EN WORDT DAN GEGIJZELD DOOR ABOP/NDP

A/H
donderdag 15 oktober 2020 10:20

Ik zeg het nogmaals; Suriname komt nooit vooruit. Er is geen ontwikkeling in Suriname. Na 45 jaar is alles bij het oude gebleven. Mike Pompeo zei dat ondernemerschap de motor achter de economie is. Volgens mij is dat niet begrepen. Als je meer importeert dan exporteert is er geen ontwikkeling van de economie. Er is geen vooruitgang. Ja, er zijn een paar prachtige huizen gebouwd en het stikt er van auto’s op de weg. Maar dat noem ik geen vooruitgang, want je kan geen ”inkomsten uit de cocahandel” op de betalingsbalans plaatsen

Sunil
donderdag 15 oktober 2020 13:47

Zal niet van opkijken als er een coupe een militaire staatsgreep zal komen. Deze regering is gevallen

Bryan
donderdag 15 oktober 2020 15:27

Deze schaamteloze criminelen vragen om een coup.
Het is of koelie of djoeka.
Nederland moet geen enkele financiele hulp vrijgeven omdat het schaamteloos in de zakken zal verdwijnen van familie en vrienden van deze integerloze dieven.
Het volk had Bouta gekozen, nu heeft het volk bai en kwakoe gekozen.
Zijn er dan helemaal geen mensen meer in Suriname die de woorden vriendjespolitiek en zakkenvullerij uit hun vocabulaire geschrapt hebben?

SU IS EN BLIJFT MIJN LAND, MAAR IK BEGIN MIJ ER WEL.VOOR TE SCHAMEN.

Tobi
donderdag 15 oktober 2020 15:57

Bai en kwakoe zitten alles te delen. Jij neemt dit ik neem dat. Mijn vrouw zit daar jou broer zit daar. En zo verdelen ze Suriname onder hunzelf. Het volk is een sufferd. Bouterse moest weg en wat heb je nu. 2 die zitten te delen. Eten drinken lachen. En af en toe geven ze iemand een paar srd om te laten lijken dat ze goed doen. Wie niet ziet is blind

Bryan
donderdag 15 oktober 2020 16:55

Nu is het hoog tijd dat het volk de straat opgaat. Het kan zo niet langer doorgaan.
Ieder individu in Su zonder aanziens des persoon is corrupt geboren.
Een grote opruiming is gewenst.
Die Melisa is niks anders dan een oridinaire GOLDDIGGER.
Een society hoer.
Zal niet vreemd zijn als bai, kwakoe en mai geregeld een trio doen.

Don
donderdag 15 oktober 2020 21:09

Dat kan santoki toch niet zomaar zoiets doen.
Er moet toch eerst gestemd worden voor dit situatie
de burgers in Suriname zijn nu teleurgesteld omdat dit niet had mogen gebeuren.
Wat santoki heeft afgesproken met de burgers van Suriname .
Dat moet hij ook waar maken….Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen