zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
5
(3)

Echte Vaderdag Poku van Bucaman en CulturuTV

lees ook ...

Braziliaan vermoedelijk in huis vermoord

De politie van Munder heeft na een melding, het lichaam van een 32-jarige Braziliaan N.C.C. op een adres aan de Amazonestraat aangetroffen. Het lichaam met een steekverwonding in de halsstreek, vertoo...

De Surinaamse artiest, Giorno Tolud alias Bucaman, brengt in samenwerking met CulturuTV, een vaderdag CD uit. Vaderdag wordt niet echt gevierd in Suriname, omdat vele vaders afwezig zijn. “Wij willen de vaders stimuleren om naar hun kinderen om te kijken en ze te verzorgen,” zegt Bucaman. Dit thema komt tot uiting in het lied. De vaderdag CD werd door Bucaman aangeboden aan minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse zaken.

Deze CD is speciaal voor de vaders. Bucaman roept alle vaders op om een goed voorbeeld te zijn voor hun kinderen. Vader worden is makkelijk, geeft Bucaman aan, maar om het te behouden en te handelen als een vader is niet makkelijk. “Het vaderschap is echt moeilijk voor bepaalde vaders en veel kinderen groeien zonder vader op. Ik hoop dat na dit lied, dat toch een paar vaders iets eruit kunnen leren,” zegt Bucaman.

Bucaman deelde in het centrum van Paramaribo zijn nieuwe CD ook uit aan een aantal markante centrum figuren, enkele busschauffeurs en anderen. Op deze nieuwe CD staat een goede en ‘tranga vaderdagpoku’, waarin gezongen wordt dat wanneer een kind zijn of haar vader heeft moeten ontberen, maar desondanks toch leerkracht of directeur is geworden, dat de vader dan aan mensen zegt: dat is mijn  kind.

En soms raken ‘vaderloze’ kinderen ook ondervoed, soms worden ze losbandig of een misdadiger, omdat de vaderautoriteit niet aanwezig was. Een kind wordt door twee mensen op aarde gezet en moet ook door twee mensen worden opgevoed. Kinderen alleen opvoeden is erg zwaar en niet alleen financieel. Vaders geef gehoor aan de oproep om je kinderen te verzorgen en te behoeden tegen de negatieve invloeden van deze wereld

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEchte Vaderdag Poku van Bucaman en CulturuTV