donderdag 28 september 2023
26.6 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
0
(0)

ECD voert controles uit op vervallen goederen en gascilinders na klachten

lees ook ...

Waarnemend president Brunswijk: Regering geeft zwakke huisho...

Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft aangekondigd dat de koopkrachtversterking van SRD 1800 in de nabije toekomst zal worden verhoogd, omdat dit bedrag niet langer toereikend is. De verhoging z...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft inspecties uitgevoerd naar aanleiding van klachten over vervallen producten en mogelijke hamstergedrag met gascilinders. Deze inspecties vonden plaats op 31 augustus 2023 en omvatten locaties langs de Kwattaweg, Derde Rijweg en in het district Commewijne.

Bij een winkel aan de Derde Rijweg werden inderdaad vervallen zeepproducten en spijsolie op de schappen aangetroffen. Daarnaast is de ondernemer aangesproken op het duidelijker en netter aangeven van prijzen op de goederen.

Er was ook sprake van een onhygiënische toestand in de magazijnruimte. De ondernemer kreeg een bepaalde tijd om de situatie te verbeteren, waarna er een hercontrole zal plaatsvinden.

Wat betreft de Kwattaweg en het district Commewijne, met name in de gebieden Meerzorg, Tamanredjo, Marienburg, Nieuw-Amsterdam en Jaglust, werd geen hamstergedrag met gascilinders vastgesteld. De verkoop verliep in overeenstemming met de prijzen.

Het ministerie blijft zich inspannen om de prijzen voor consumenten beheersbaar te houden en moedigt consumenten aan om klachten in te dienen via verschillende kanalen. De ECD van het ministerie blijft dagelijks veldcontroles uitvoeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameECD voert controles uit op vervallen goederen en gascilinders na klachten