dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

ECD voert controles uit op vervallen goederen en gascilinders na klachten

lees ook ...

Arts Wim Bakker waarschuwt tegen samenwerking NPS en NDP

Wim Bakker, arts en lid van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft in het programma Sranan Tori op ATV aangegeven dat de NPS zichzelf moet vernieuwen. Volgens Bakker zit de partij al jaren intern e...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft inspecties uitgevoerd naar aanleiding van klachten over vervallen producten en mogelijke hamstergedrag met gascilinders. Deze inspecties vonden plaats op 31 augustus 2023 en omvatten locaties langs de Kwattaweg, Derde Rijweg en in het district Commewijne.

Bij een winkel aan de Derde Rijweg werden inderdaad vervallen zeepproducten en spijsolie op de schappen aangetroffen. Daarnaast is de ondernemer aangesproken op het duidelijker en netter aangeven van prijzen op de goederen.

Er was ook sprake van een onhygiënische toestand in de magazijnruimte. De ondernemer kreeg een bepaalde tijd om de situatie te verbeteren, waarna er een hercontrole zal plaatsvinden.

Wat betreft de Kwattaweg en het district Commewijne, met name in de gebieden Meerzorg, Tamanredjo, Marienburg, Nieuw-Amsterdam en Jaglust, werd geen hamstergedrag met gascilinders vastgesteld. De verkoop verliep in overeenstemming met de prijzen.

Het ministerie blijft zich inspannen om de prijzen voor consumenten beheersbaar te houden en moedigt consumenten aan om klachten in te dienen via verschillende kanalen. De ECD van het ministerie blijft dagelijks veldcontroles uitvoeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameECD voert controles uit op vervallen goederen en gascilinders na klachten