maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

ECD neemt landbouw chemicalien in beslag

lees ook ...

Dengue bespuiting uitgesteld

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG)heeft vandaag bekend gemaakt dat de geplande bespuitingswerkzaamheden in het kader van de intensivering van de Dengue bestrijding vandaag 21 september 202...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft tijdens een reguliere controle een grote partij landbouwchemicaliën alsook bestrijdings middelen in beslag genomen.

Deze middelen werden  van de schappen gehaald bij een supermarkt aan de Martin Luther Kingweg die ook nog in een onhygiënische toestand verkeerde. Hiernaast zijn ook de prijzen van schoolbenodigdheden gecontroleerd. De inbeslagname heeft op 14 en 15 augustus jongstleden plaatsgevonden.

In een bedrijfsvergunning voor het uitoefenen van ‘winkelier algemeen’ zijn vergunningsvoorwaarden opgenomen, waarin is aangegeven dat het verboden is om landbouwchemicaliën samen met pesticiden te verkopen. Indien dit toch wordt gedaan is er sprake van een economisch delict en mag de ECD op basis van de Wet Economische Delicten optreden.

De ECD heeft de winkelier aangezegd om zijn zaken op orde te brengen. Hierdoor was het ministerie van EZ bevoegd om over te gaan tot sluiting van deze supermarket totdat de ondernemer zijn zaken op orde heeft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameECD neemt landbouw chemicalien in beslag