zondag 26 maart 2023
27.2 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

ECD neemt gehamsterde gascylinders in beslag

lees ook ...

Visit by Helena Konig, a prominent EU official

President Chandrikapersad Santokhi received a courtesy call from Helena Konig, Deputy Secretary-General of the European External Action Service (EEAS) for Economic and Global Affairs. The United State...

De Economische Controledienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft tijdens controle werkzaamheden in de districten Paramaribo en Para ernstige overtredingen geconstateerd.

Bij winkel M. op Beekhuizen was er sprake van het hamsteren van gascylinders en winkel Mark C. te La Vigilantia werd er ook prijsopdrijving geconstateerd. Er zijn gascylinders in beslag genomen. De bevoegdheden voor in beslagname en boete ligt bij EZ en het Openbaar Ministerie (OM).

Tijdens de controle in het magazijn van winkel M. zijn er 13 volle gascylinders van 28 lbs aangetroffen, nadat er werd aangegeven door de winkelier dat er geen cylinders zijn. De winkelier is voor deze overtreding als bewaarder aangesteld en mag de gascylinders niet ten verkoop aanbieden. Bij Markt C. zijn er 31 volle gascylinders van 28 lbs en 15 volle van 20 lbs in beslag genomen door de ECD- ambtenaren, nadat er ontdekt werd dat die duurder worden verkocht dan toegestaan.

Klachten over prijsopdrijving en hamsteren kunnen  worden doorgegeven via het verkort nummer 1940, Whatsapp +5978530915 en op het telefoonnummer 483949.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameECD neemt gehamsterde gascylinders in beslag