maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

ECD kondigt strengere handhaving aan na bijeenkomst met ondernemers

lees ook ...

Marvin Kathusing al twee weken vermist in Den Haag

Aan het begin van deze maand deed de familie van de 43-jarige Marvin Kathusing een dringende oproep omdat hij vermist werd. Twee weken later, ondanks intensieve zoekinspanningen, is er nog steeds geen...

De Economische Controledienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft aangekondigd haar activiteiten op te voeren en intensiever te handhaven volgens geldende wet- en regelgeving. Op 1 maart 2024 heeft de ECD een bijeenkomst georganiseerd met de Vereniging van Importeurs en de Vereniging van Winkeliers om hen te informeren over haar vernieuwde werkwijze en aandachtspunten.

Volgens ECD-coördinator Pertabsing Goerdayal is het van cruciaal belang om ondernemers te informeren en hun feedback te integreren in het actieplan van de ECD. Tijdens de bijeenkomst vond een uitwisseling van informatie plaats, waarbij ondernemers werden geïnformeerd over geldende wet- en regelgeving en waar correcties nodig zijn, met daarbij feedback vanuit de ondernemers.

Er zal gedurende een maand corrigerend worden opgetreden alvorens over te gaan tot strengere handhaving van de wet. Het doel is niet om onaangenaam tegenover ondernemers te staan, maar om hen goed te informeren over concrete acties en maatregelen.

Ondernemers zijn met name geïnformeerd over het belang van etikettering, het hebben van een prijsopgave en het bezitten van de nodige vergunningen. De meeste ondernemers waardeerden de bijeenkomst, maar er zijn ook enkele zorgen geuit, waaronder het naleven van verouderde wetten en de werkwijze van ECD-medewerkers.

“ECD-teams dienen op zodanige wijze te communiceren dat men van de andere kant geen negatieve reactie dwingt. De groepscommandant krijgt een speciale badge om zich te legitimeren om te voorkomen dat soloacties worden ondernomen in het veld,” aldus Goerdayal.

Er staat een vervolgsessie gepland waarbij naast ondernemers ook andere partners waarmee de ECD samenwerkt vertegenwoordigd zullen zijn.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameECD kondigt strengere handhaving aan na bijeenkomst met ondernemers