maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(2)

ECD grijpt in: illegale goederen in beslag genomen in Maretraite

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (2)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van zeven senioren proffesionals die belangeloos een bijdrage gaan leveren aan beter, deugdelijk openbaar bestuur. Dit willen zij doen door Surinamers met de ambitie o...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft haar routinematige inspectieactiviteiten in het district Paramaribo te Maretraite uitgevoerd, resulterend in de ontdekking en inbeslagname van illegale alcoholische dranken en medicamenten bij winkelier Z. Y. op dinsdag 12 december 2023.

Tijdens de inspectie trof de ECD een partij illegale wijn, rum en medicamenten aan, waarbij verschillende bepalingen van de Wet Vergunningen Beroepen en Bedrijven en de Wet tegengaan Smokkelen werden geschonden. Daarnaast werd geconstateerd dat de producten niet voorzien waren van de vereiste prijsaanduiding. De illegale goederen, waaronder de genoemde alcohol en medicamenten, zijn in beslag genomen, en de zaak wordt momenteel verder onderzocht.

Het ministerie van EZ doet een beroep op winkeliers om volledige medewerking te verlenen aan de ECD-ambtenaren tijdens inspecties. Ook roept het ministerie de samenleving op om verdachte gevallen van prijsopdrijving en hamsteren te melden. Klachten kunnen worden doorgegeven via het verkorte nummer 1940, WhatsApp op +5978530915 en op het telefoonnummer 483949.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameECD grijpt in: illegale goederen in beslag genomen in Maretraite