maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

ECD controleert winkelzaken op o.a. prijsopdrijving en hygiene

lees ook ...

Defensie lanceert eigen begrafenisfonds voor personeelsleden...

Met de oprichting van de Stichting Uitvaartverzorging Defensie (Stg. UD) is er nu een eigen begrafenisfonds beschikbaar voor zowel actieve als gepensioneerde personeelsleden van het ministerie van Def...

In opdracht van minister Rishma Kuldipsingh ad interim van Economische Zaken, Ondernemerschap en technologische Innovatie (EZ), heeft de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie, de afgelopen periode geïntensiveerde controlewerkzaamheden verricht in diverse ressorten van de districten Paramaribo, Wanica, Para en Commewijne.

Tijdens de controlewerkzaamheden zijn er diverse overtredingen geconstateerd. Op verschillende producten zoals thee en babyvoeding zijn de prijzen meteen teruggedraaid, omdat deze volgens het onderzoek van de ECD-ambtenaren buiten de toegestane winstmarge waren geprijsd. Andere geconstateerde overtredingen waren niet geijkte weegschalen, geen prijsaanduidingen en onhygiënische toestanden.

Op dinsdag 21 maart 2022 is de controle uitgevoerd in de volgende winkels: Gopie markt, Anand’s Markt en bakkerij Xue Mei Zhou in de ressorten Rainville en Blauwgrond. Gopie markt is tot vrijdag 25 maart 2022 gesloten, vanwege de slechte hygiëne aldaar. Anand’s Markt is aangemaand om de winkel te ordenen en correcte prijzen te plaatsen.

Er zal volgende week een hercontrole plaatsvinden in bakkerij Xue Mei Zhou, waar is geconstateerd dat de weegschaal niet was geijkt. Volgens de ad interim bewindsvrouw zal er harder worden opgetreden tegen winkeliers die zich niet houden aan de wettelijke regelingen en vergunningsvoorwaarden. Vanaf nu zal het principe ‘name shame’ worden toegepast.

Consumenten kunnen klachten telefonisch indienen tussen maandag en vrijdag van 08:00-15:00 via het verkort nummer : 1940 en whatsapp nummer: +5978530915 (alleen Whatsapp berichten)

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameECD controleert winkelzaken op o.a. prijsopdrijving en hygiene