woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

ECD constateert prijsopdrijving op aardappelen en uien

lees ook ...

Suriname verwelkomt oprichting ‘Loss and damage’...

Suriname heeft de oprichting van het 'Loss and damage'-fonds verwelkomd. Dit fonds stelt ontwikkelingslanden, die bijzonder kwetsbaar zijn voor de negatieve gevolgen van klimaatverandering, in staat o...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), heeft in reactie op klachten over prijsopdrijving van aardappelen, inspecties uitgevoerd en aardappelen in beslag genomen. Deze inspecties vonden plaats op woensdag 1 november 2023 in het district Wanica.

Bij een supermarkt aan de Van Hattemweg heeft de ECD daadwerkelijk prijsopdrijving van aardappelen geconstateerd. Na onderzoek bleek dat de vergunninghouder geen inkoopbon kon overleggen, waarna onmiddellijk actie werd ondernomen en de aardappelen in beslag zijn genomen.

Daarnaast werd ook prijsopdrijving van uien vastgesteld. De vergunninghouder heeft zich schuldig gemaakt aan een overtreding van de wet Economische Delicten. Er is een proces-verbaal opgesteld en de zaak wordt nader onderzocht.

De samenleving wordt dringend verzocht elk vermoeden van prijsopdrijving en hamsteren te melden. Klachten kunnen nog steeds worden doorgegeven via het verkorte nummer 1940, WhatsApp op +5978530915 en het telefoonnummer 483949.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameECD constateert prijsopdrijving op aardappelen en uien