maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

ECD bezoekt winkeliers Saramacca

lees ook ...

A foundation is developing a Surinamese online book platform...

The Suriname Book Portal Foundation began the endeavor to map and digitize works by Surinamese authors in November 2019. In November of this year, a website is planned to launch, according to board me...

Winkeliers in het district Saramacca kregen op donderdag 5 augustus  bezoek van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Tijdens de inspecties wordt er onder andere nagegaan of  men over een geldige vergunning beschikt en of men aan de voorwaarden voldoet. De winkelcontroles vonden plaats op  2021.

ECD-inspecteur 3de klasse Erwin Djokarso benadrukt dat er sprake is van prijsopdrijving bij vele supermarkten. “Prijsopdrijving is het fenomeen van het te duur verkopen van producten. Wij van het ministerie van EZ werken met een decreet ‘E24’, waarin staat vermeld hoeveel winst een winkelier mag maken”, zegt de ambtenaar. Bij prijsopdrijving is de Economische Controle Dienst bevoegd om een proces-verbaal op te maken voor het innen van boete.

Tijdens de inspecties zijn er ook onregelmatigheden geconstateerd zoals vervallen keuringen op weegschalen en goederen zonder prijsaanduiding. De vergunninghouders moesten prijsaanduiding meteen aanbrengen. Bij de prijscontroles wordt het accent hoofdzakelijk gelegd op basisgoederen. Verder bleken aankoopbonnen niet in orde of onvolledig te zijn. Winkeliers die op de bon zijn geplaatst zullen bij het parket aan hun boete moeten voldoen.

De samenleving mag klachten of onregelmatigheden doorgeven via de app van de afdeling Consumentenzaken (Coza-app).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameECD bezoekt winkeliers Saramacca