dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
5
(1)

EBS-tarieven veel te hoog; evaluatie noodzakelijk

lees ook ...

Compositie Rudi en Eunice Fernand winnaar Suripop

De 21e editie van Suripop is gewonnen door Rudi en Eunice Fernand. Hun compositie, Dya Mi De, is vertolkt door Naomi Sastra. Daarnaast heeft zij ook de prijs voor Beste Performer gewonnen. De tweede b...

De nieuwe tarieven van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) moeten geëvalueerd worden. Er zijn tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA), vrijdag, opnieuw vragen gesteld aan de regering over hoe de nieuwe stroomtarieven worden berekend. Niet alleen bij de volksvertegenwoordigers, maar ook bij de samenleving heerst er nog veel onduidelijkheid.

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zegt dat de discussie hierover eerlijk moet worden gehouden. Hij heeft bijvoorbeeld een klacht gehoord dat iemand een tarief van SRD 1300 moet betalen. Bij nader onderzoek is toen gebleken, dat die persoon 1100 KWh heeft verbruikt.

Volgens de minister is bij het vaststellen van de verbruikstarieven uitgegaan van 800 KWh per maand. Ook al draait de persoon twee airco’s ook dat is meegenomen is het lage verbruikstarief, zegt Abiamofo.

Op social media vooral wordt er behoorlijke geklaagd over de stroomtarieven. Er zijn burgers die SRD 500 betaalden en nu ineens SRD 1100 moeten neertellen; weer anderen van SRD 125 naar SRD 600; SRD 33 naar SRD 110. Zo zijn er vele andere voorbeelden van verhogingen.

Parlementsvoorzitter Marinus Bee gaf aan dat na het reces van DNA er een vergadering zal worden uitgeschreven over de nieuwe energietarieven. Bee is van oordeel dat de NH-minister meer uitleg moet geven over de berekening van de tarieven. In sommige gevallen kunnen personen namelijk overtuigend bewijzen dat de tarieven die zij moeten betalen niet correct zijn. De assembleevoorzitter wacht die vergadering af, waarbij er kan worden gediscussieerd over de tarieven.

Het parlement is nu met reces. De eerstvolgende openbare vergadering is op 1 oktober als president Chan Santokhi zijn jaarrede uitspreekt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEBS-tarieven veel te hoog; evaluatie noodzakelijk