donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

EBS-tarieven commissie geïnstaleerd

lees ook ...

In de Rechtbank: President Chan vs ondernemer Gerard; Verbod...

Gisteren, woensdag 21 februari, was de rechtszaak in de Rechtbank van Rotterdam, over het veel besproken boek van Gerard van den Bergh, Zaken doen in Suriname, Corruptie op het hoogste niveau. Het boe...

De waarnemend minister van Financiën en Planning, minister Albert Ramdin heeft op vrijdag 21 oktober jongstleden de EBS-tarievencommissie geïnstalleerd. Bij deze installatie waren vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven en de vakbeweging aanwezig.

Minister Ramdin sprak de vertegenwoordigers toe en hield hen voor dat de benoeming en samenstelling op verzoek en voorstel van het bedrijfsleven en de vakbeweging geschied. De commissie is benoemd voor een periode van vier weken, ingaande vrijdag 21 oktober 2022, met het doel om advies uit te brengen over goede tarifering en een beargumenteerd implementatie rapport.

Tot die tijd zullen de eerder voorgestelde tarieven worden aangehouden. ‘Laten we er wel rekening mee houden’ zei de minister, ‘dat langer aanhouden betekent dat er meer subsidie moet worden gegeven en dat kost de overheid miljoenen.’

De leden die namens het bedrijfsleven deel uitmaken van de commissie zijn Ruben Yang en Shivam Alakramsing. Namens de vakbeweging zijn dat Dayanand Dwarkam, Robert Ameerali en Edmund Neus, terwijl namens de overheid de leden Sam Mehairjan, Dave Abeleven, Robert de Clercq en mevrouw Thelma Douglas deel uitmaken van de commissie.

Dwarka gaf aan al voorbereid te zijn op de taak en dat er daarom met voortvarendheid zou worden gewerkt. Hij stipte evenwel aan dat de beschikbaarheid van data doorslaggevend zou zijn. De minister zegde toe alle ondersteuning te geven voor de noodzakelijke toegang tot alle informatie.

Minister Ramdin gaf aan dat de commissie onbezoldigd is. Verder stelde de minister voor, aangezien het bedrijfsleven en de vakbeweging de aanzet voor de commissie hadden gegeven, dat daaruit de voorzitter zou worden benoemd. Tenslotte vroeg de bewindsman om in deze periode enige rust in de pers te betrachten om zodoende het werk naar behoren te kunnen uitvoeren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEBS-tarieven commissie geïnstaleerd