donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

EBS roept op tot zuinig energiegebruik

lees ook ...

Vrouwen Koropha dragen kennis over huiselijk geweld over

Vijf vrouwen uit Koropha (Matta) hebben onlangs een informatiesessie over huiselijk geweld gegeven aan andere vrouwen in het dorp. De vrouwen werden samen met andere vrouwen uit Para getraind om het e...

Als gevolg van een storing in de thermische centrale van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), is de opwekcapaciteit in het EPAR-gebied, dat Paramaribo, Para, Wanica, Saramacca en Commewijne beslaat, verminderd. Deze storing heeft geleid tot gevolgschade en een kritieke situatie in het stroomvoorzieningssysteem. Elke aanvullende storing van een opwekunit, vooral die met een grote capaciteit, zal aanzienlijke invloed hebben op de stroomlevering.

Dit kan leiden tot frequentie loadshedding, een beveiligingssysteem dat ervoor zorgt dat het voorzieningensysteem in ‘beperkte vorm’ intact blijft bij tekorten. De combinatie van verminderd opwekvermogen en aanhoudende extreme hitte, wat resulteert in aanzienlijk verhoogd energieverbruik, brengt het voorzieningensysteem op bepaalde momenten in een kritieke situatie.

Technici van de EBS werken hard om de schade te herstellen. Echter, het benodigde materiaal moet uit het buitenland worden geleverd. In de tussentijd doet de EBS een beroep op haar klanten en andere verbruikers om zuinig om te gaan met de beschikbare capaciteit. De geschatte duur voor de reparatie bedraagt ongeveer 2 maanden.

De samenleving wordt opgeroepen om zorgvuldig om te gaan met het elektriciteitsverbruik en waar mogelijk het verbruik aan te passen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEBS roept op tot zuinig energiegebruik