dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

EBS registreert kwetsbare stroomverbruikers

lees ook ...

Jenny Simons pleit voor meer vrouwen in de politiek

Jenny Simons, ondervoorzitter van de NDP, roept op tot een grotere vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek. Ze vertelt over haar eerdere samenwerking met politieke partijen om het percentage vro...

De EBS is begonnen met het registreren van kwetsbare stroomverbruikers. In de subjectsubsidie is opgenomen dat de kwetsbare afnemers in aanmerking kunnen komen voor een subsidie van 50 procent op hun maandelijkse stroomrekening. Dat is in een Staatsbesluit vastgelegd.  De Energie Autoriteit Suriname is belast met het beheer van de lijst kwetsbare afnemers.

De registratie van deze kwetsbare afnemers is opengesteld. De kwetsbare afnemers zijn niet-huishoudelijke afnemers, afnemers zonder winstoogmerk op sociaal-maatschappelijk gebied en afnemers die niet beschikken over voldoende financieel draagvermogen om hun elektriciteitsrekening volledig te kunnen voldoen. Het is de bedoeling dat deze lijst openbaar wordt gemaakt. De lijst die er daarvoor was, werd op den duur onoverzichtelijk.

De registratie is gestarten iedereen die nu na registratie op de lijst komt te staan moet voldoen aan de criteria zoals genoemd in het staatsbesluit. De lijst moet transparant zijn  en een ieder moet aan de criteria voldoen zoals het in het staatsbesluit staat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEBS registreert kwetsbare stroomverbruikers