dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

EBS presenteert modellen voor vermindering elektriciteitssubsidie aan regering

lees ook ...

Vp Brunswijk bespreekt Sarakreek-problemen met bewoners; opl...

Op uitnodiging van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk brachten dorpsbewoners van Sarakreek een bezoek aan zijn kabinet. Tijdens dit bezoek werden de problemen van het dorp besproken en voor enkele kn...

De directie van de Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft tijdens de regeringsvergadering van woensdag 7 februari 2024 op het Kabinet van de President diverse modellen voorgesteld om de elektriciteitssubsidie verder te verminderen. Marcel Eyndhoven, de technisch directeur van EBS, heeft benadrukt dat deze voorstellen zijn onderbouwd met gedetailleerd cijfermateriaal. Na de presentatie heeft de regering verdere instructies gegeven.

Tijdens de presentatie stond efficiëntie en duurzaamheid in de energievoorziening centraal. Er is benadrukt dat EBS en de regering samen moeten werken om energieverspilling tegen te gaan. Eyndhoven heeft de regeringsvergadering uitvoerig geïnformeerd over de huidige stand van zaken met betrekking tot de energievoorziening. Door de verminderde neerslag in de afgelopen maanden is het waterpeil in het stuwmeer ook gedaald.

Volgens Eyndhoven heeft dit invloed op de opwekking van hydro-energie. “Om voldoende energie te waarborgen, zullen we moeten bijvullen met behulp van thermische motoren,” legt hij uit. Deze motoren draaien op brandstof, wat extra kosten met zich meebrengt vergeleken met hydro-energie. Daarom heeft de directie van EBS modellen voorgesteld aan de regering om dit verschil op te vangen.

Deze voorstellen zullen verder worden uitgewerkt en gepresenteerd tijdens de volgende regeringsvergadering. Hierbij zullen ook de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Financiën en Planning, en de Energie Autoriteit Suriname (EAS) betrokken zijn. Eyndhoven benadrukt dat terwijl EBS werkt aan modellen om de verminderde opwekcapaciteit aan te pakken, het energieverbruik juist is toegenomen. Hij doet een beroep op de samenleving om zuinig om te gaan met elektriciteit.

“Het is van essentieel belang dat we allemaal bewust omgaan met ons energieverbruik, omdat de duur van het tekort aan hydro-energie onzeker is. Als ons verbruik blijft stijgen, kunnen we mogelijk problemen ondervinden bij het garanderen van voldoende energie via thermische opwekking,” aldus Eyndhoven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEBS presenteert modellen voor vermindering elektriciteitssubsidie aan regering