zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

EBS-medewerkers eisen actie: onrust over ontslag en cao-onderhandelingen

lees ook ...

Ontruiming Baka Nis uitgesteld

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft kortgeleden voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers de pers geïnformeerd dat ontruiming van de woongemeenschap Baka NIS is uitgesteld, na bemi...

De leden van de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) hebben zich vanmorgen verzameld bij de elektriciteitscentrale aan de Saramaccastraat. Na een algemene ledenvergadering van de OWOS (Organisatie van Werknemers bij de Openbare Nutsbedrijven Suriname) besloten de leden gezamenlijk naar de Saramaccastraat te gaan, uit onvrede over het lange wachten.

Sinds 13 mei is de situatie bij EBS gespannen. De bond heeft diverse eisen gesteld, waaronder de herroeping van het ontslag van voorzitter Marciano Hellings, het starten van de onderhandelingen over de collectieve arbeidsovereenkomst (cao), en de vervanging van de directie.

De Arbeidsinspectie heeft bezwaar aangetekend tegen het ontslag. De directie van EBS heeft de zaak voorgelegd aan de Ontslagcommissie en Hellings op non-actief gesteld, waardoor hij de terreinen en gebouwen van EBS niet mag betreden.

Ondertussen zijn er ook politieke besprekingen geweest, maar een bevredigende oplossing is nog niet gevonden. De OWOS wil niet alleen dat de kwestie rond het ontslag van Hellings wordt opgelost, maar ook dat de andere eisen worden ingewilligd. De cao-onderhandelingen zijn nog steeds niet gestart, omdat algemeen directeur Leo Brunswijk heeft aangegeven niet te willen vergaderen zolang Hellings aanwezig is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEBS-medewerkers eisen actie: onrust over ontslag en cao-onderhandelingen