dinsdag 25 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
25.5 C
Amsterdam
0
(0)

EBS-leiding overlegt met president over bedrijfsvoering

lees ook ...

Surinaamse schrijver en psycholoog Julian With overleden

Julian With, de gerenommeerde Surinaamse schrijver, psycholoog en criticus, is op woensdag 19 juni op 69-jarige leeftijd overleden in Nederland. Een familielid bevestigde zijn over...

De directie en de raad van commissarissen (RvC) van de Surinaamse energiebedrijven (EBS) hebben een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi om te praten over de bedrijfsvoering en de wensen van de regering. Na de recente aanvulling van nieuwe leden is zowel de uitvoerende als controlerende tak van het bedrijfsleiderschap nu compleet.

Het onderhoud, dat plaatsvond op 11 juli 2023, behandelde onderwerpen zoals onderhoud en de uitdagingen met betrekking tot de energievoorziening. Marcel Eyndhoven, technisch directeur van EBS, benadrukte het belang van overeenstemming tussen het bedrijf en de regering, aangezien energievoorziening grote investeringen vereist.

Hij benadrukte dat de ontwikkeling van het land afhankelijk is van een goede en optimale energievoorziening. Het is daarom cruciaal dat alle partijen op tijd klaar zijn, zodat de ontwikkeling van het land soepel kan verlopen. Tijdens het overleg werd ook gesproken over de efficiëntie en organisatie van het bedrijf.

De directie van EBS informeerde president Santokhi ook over de voortgang van de implementatie van de Energiewet 2016, die regels vaststelt met betrekking tot de elektriciteitsvoorziening. De technisch directeur verklaarde dat deze wet enkele vereisten stelt aan de organisatie van het bedrijf. Naast de Energiewet 2016 werd er ook gesproken over andere wetten die invloed hebben op EBS.

Volgens Eyndhoven heeft de president benadrukt dat EBS niet opnieuw in financiële problemen terecht moet komen. Onlangs zijn nieuwe elektriciteitstarieven ingevoerd. Het bedrijf onderhoudt regelmatig contact met de groepen die het zwaarst getroffen worden door deze veranderingen, inclusief degenen van wie de subsidie van SRD 150 wordt stopgezet.

“We houden regelmatig contact om ervoor te zorgen dat ze niet verrast worden wanneer de eerste facturen binnenkomen,” zei Eyndhoven. Hij benadrukte dat het geen zware tariefsverhoging betreft die van invloed zal zijn op niet-huishoudelijke verbruikers. Wat betreft de gasprijzen is er sprake van subsidiëring, en de nieuwe prijzen zullen niet in één keer aan de gemeenschap worden opgelegd. Momenteel wordt er nagedacht over de manier en timing van de invoering van deze wijzigingen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEBS-leiding overlegt met president over bedrijfsvoering