vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

EBS kampt met storing

lees ook ...

Moordenaar omgekomen in ziekenhuis

R.S.(60), die kans had gezien zijn dochter te vermoorden uit ‘jaloersheid’, naar zeggen van de moeder en broers, is vandaag in het ziekenhuis gestorven. Na zijn snode daad nam hij een verdelgingsmidde...

De Energie Bedrijven Suriname (EBS) kan nu minder elektriciteit leveren in Paramaribo, Para, Wanica, Saramacca, Commewijne. Er is een storing ontstaan in een opwekunit met een grote capaciteit. Dit zal volgens de EBS veel effect hebben op de levering van stroom. Het zal waarschijnlijk twee maanden duren voordat dit opgeheven kan worden.

Verwacht wordt dat de stroomtoevoer in verschillende gebieden zal uitvallen door frequentie loadshedding. Dit is het beveiligingssysteem dat aangewend wordt bij tekorten in het voorzieningensysteem. Door de extreme hitte, is er meer vraag naar energie.

Technici van de EBS doen alles om de schade te herstellen. Een ander zwakte in dit alles is dat het materiaal voor de werkzaamheden uit het buitenland moet komen. Het bedrijf doet een beroep op de verbruikers om zuinig om te gaan met de beschikbare energie.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEBS kampt met storing