donderdag 6 oktober 2022
26.1 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

EBS geeft voorlichting over SMART ledlampenproject

lees ook ...

Wereld hartdag

Vandaag, 29 september is het Wereld hart dag(World Heart Day). Wereldhartdag of de 'Internationale Dag van het Hart' wordt sinds het jaar 2000 door de World Heart Federation op 29 september georganise...

Op het secretariaat van de districtsraad Paramaribo is er een voorlichtingssessie gehouden door de Energiebedrijven Suriname (EBS) over het SMART ledlampenproject binnen Paramaribo. Bij de presentatie waren aanwezig, districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola, voorzitter van de districtsraad Paramaribo, districtsraadsleden en ressortraadsvoorzitters.

De districtsraad is als regionaal orgaan ook geïnformeerd te worden over de activiteiten, omdat zij het hoogste politieke orgaan is in een district en ressort. De informatie uit de voorlichting sessie zullen zij met de samenleving delen.
In de presentatie is aangegeven, dat de huidige straatlampen vervangen worden door de nieuwe SMART ledlampen. De witte en gele lampen zullen vervangen worden.

De zogeheten pressure lampen bevatten kwik wat niet milieuvriendelijk is. Ook zal onderhoud veel gemakkelijker zijn dan bij de nieuwe lampen. Met dit Smart ledproject, wordt verbruik drastisch verminderd voor de overheid, waardoor kosten bespaard zullen worden. De ledlampen hebben 100.000 branduren. De EBS heeft ook rekening gehouden met ons tropisch klimaat bij het in 2014 introduceren van deze lampen.

Er zullen 8.500 ledlampen worden geïnstalleerd en de target is eind oktober 2021. Dit alles is gefinancierd door een lening bij de Caribbean Development Bank. In totaal zijn er 7.500 aanvragen voor nieuwe lampen betreft straatverlichting. Met dit project hoeft de samenleving niet meer te bellen voor een storing er kan gelijk gezien worden waar er een lamp is uitgevallen of waar een storing zich voordoet.

Ook is er een systeem om op een afstand de lampen te dimmen op de wegen waar het minder druk is. De lampen zullen 40% minder stroom gebruiken. De lampen worden geplaatst aan de zijde waar er netwerken aanwezig zijn. Er is een planning aangegeven voor het plaatsen van de ledlampen.

De taak van de DR is nu, nagaan waar er lampen vervangen moeten worden en welke wegen straatverlichting nodig hebben. Deze zullen dan aan de districtscommissaris en de ondervoorzitter van de districtsraad gepresenteerd worden om op te sturen naar de EBS.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEBS geeft voorlichting over SMART ledlampenproject