zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

EBS doet kap- en snoeiwerk rondom het electriciteitsnetwerk

lees ook ...

EBS bond legt alles plat

Na een spoedvergadering heeft de bond van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) besloten om het werk landelijk neer te leggen. Men is hiertoe overgegaan, omdat Marciano Hellings, die voorzitter is van O...

De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) voert  kap- en snoeiwerkzaamheden uit in verschillende gebieden, waar de vegetatie schade kan aanrichten aan het elektriciteitsnetwerk. Momenteel worden er snoeiwerkzaamheden verricht in de gebieden Paramaribo-Centrum en Paramaribo-Noord.

De takken worden met behulp van een hoogwerker gesnoeid en tijdelijk langs de berm geplaatst. Het kan voorkomen dat buurtbewoners van de gebieden waar er wordt gesnoeid, enige last hiervan ondervinden. EBS stelt de gemeenschap middels deze gerust dat het afval na afronding van elk traject (1 à 3 dagen) door de contractor zal worden afgevoerd. Ook in andere gebieden zoals Paramaribo-Zuid, Wanica en Commewijne zullen er in de komende periode kap- en snoeiwerkzaamheden worden verricht.

De EBS doet ook een dringend beroep op de samenleving om de omgeving van het elektriciteitsnet vrij te houden van vegetatie en te zorgen voor tijdig onderhoud van percelen en bermen om te voorkomen dat vegetatie te dichtbij het elektriciteitsnet groeit. Indien bewoners constateren dat de begroeiing van dien aard is dat deze een gevaar kan vormen, kan dit worden doorgegeven aan de EBS klantenservice via het telefoonnummer 175 of via de EBS Facebook pagina.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEBS doet kap- en snoeiwerk rondom het electriciteitsnetwerk