maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

EBS directie verzet zich tegen Arbeidsinspectie’s bezwaar ontslag van vakbondsleider

lees ook ...

IMF Rondt zesde evaluatie van Surinaamse extended fund facil...

Het Internationale Monetaire Fonds (IMF) heeft de zesde evaluatie van Suriname onder de Extended Fund Facility (EFF) afgerond, waardoor de Surinaamse autoriteiten nu 46,7 miljoen Special Drawing Right...

De directie van Energie Bedrijven Suriname (EBS) verzet zich tegen het bezwaar van de Arbeidsinspectie tegen het ontslag van Marciano Hellings, de voorzitter van de vakbond bij dit staatsbedrijf. EBS heeft besloten het ontslag van Hellings aan de Arbeidsinspectie voor te leggen voor verdere beoordeling.

In afwachting van het eindoordeel van de Ontslagcommissie, is Hellings op non-actief gesteld. De directie van EBS ontsloeg Hellings op 13 mei wegens dringende redenen en meldde het ontslag de volgende dag bij de Arbeidsinspectie, waar het bezwaar kreeg.

Sinds het ontslag van Hellings zijn de werkzaamheden bij EBS verstoord. De vakbond ging aanvankelijk in staking, waarop de directie juridische stappen ondernam. De rechter oordeelde dat het werk moest worden hervat, wat leidde tot de formele beëindiging van de staking.

Desondanks hebben de werknemers een algemene ledenvergadering aangevraagd en vergaderen sindsdien dagelijks. Veel medewerkers melden zich massaal ziek en gaan naar de polikliniek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEBS directie verzet zich tegen Arbeidsinspectie's bezwaar ontslag van vakbondsleider