zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
4.2
(5)

EBS: corruptie is geen bedrijfsgeheim!

lees ook ...

Besluit over verkiezingsbudget van SRD 800 miljoen nog niet ...

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning heeft aangegeven dat er nog geen definitief besluit is genomen over de begroting van SRD 800 miljoen die zijn collega van Binnenlandse Zaken...

Het accent wordt wreed verlegd in de kwestie over het bekendmaken van het kopen van enkele auto’s van 200.000 US dollars per stuk voor de directie van EBS, het Energie Bedrijf Suriname. Dat de overbodig dure auto’s ook voor de directeur van de EBS Leo Brunswijk zijn aangeschaft is geen vertrouwelijke bedrijfsinformatie, maar het bekendmaken van misbruik van publieke gelden.

Misbruik

Vakbondsleider en EBS werknemer Marciano Hellings zou deze informatie met foto als bewijs hebben gemaild naar zijn tweelingbroer van de politiebond en de actiegroep Organic Raoul Hellings. Deze laatste plaatste het op zijn FB pagina. Hierna kreeg Marciano Hellings ontslag op staande voet, met als reden, het lekken van bedrijfsinformatie. Dit leidde tot een korte staking van de leden van de bond. Het aanschaffen van peperdure auto’s, in een tijd dat de klanten hun elektriciteitsrekening met 100den procenten zien stijgen, is pijnlijk, maar geen bedrijfsinformatie. Bedrijfsinformatie zou bijvoorbeeld zijn, planning en strategieën van het bedrijf.

Corruptie verbloemd ?
EBS is een staatsbedrijf en aanschaf van dure auto’s met 4wiel aandrijving, zijn geen geheimen die het bedrijf schade kunnen toebrengen, wel blijkt de hebzucht van de directie hieruit. Met spoed heeft EBS directeur Leo Brunswijk (broertje van VP Ronnie Brunswijk) een persconferentie bijeengeroepen waar hij zei niets van de auto aanschaf te hebben geweten, de rest van de staf zou die hebben besteld voor hem.

Want, beweerde hij met klem; hij Leo B. kan zelf wel dit nieuwste model Toyota Prado kopen, ergo hij kan zelfs een voor de EBS aanschaffen. Dus daarom, legde Leo B, uit gaat hij geen sorry zeggen voor de dure auto’s die zijn aangeschaft. Dit is een heel zwakke bewering, hoe stellig die ook werd uitgesproken. Verder wou deze directeur nergens meer over praten. En vanaf dat moment wilde EBS directeur Leo Brunswijk, ook niet dat voorzitter Marciano Hellings het EBS terrein betreed voor de CAO onderhandelingen ergo hij wil helemaal niet meer praten met Hellings.

Schandalig

Het is schandalig dat de burgers in problemen geraken door de buitensporig verhoogde tarieven en dat de extra inkomsten worden gebruikt om politici te begunstigen. De armen- en middenstandburgers pinaren en moeten verplicht het super luxe royale leventje van
de regeerders en hun aanhang betalen, ook middels de grove verhogingen bij nutsbedrijven.

Directies toucheren een salaris in US dollars en hebben heel wat privileges erbij.
Daar gaat het geld van ons land, en dan krijgen ze ook nog gratis benzine. En als het schandaal naar buiten komt dan ontsla je de vermoedelijke klokkenluider.

Er bestaat nog steeds een ontslag decreet: ontslag is alleen met goedkeuring van Ministerie Arbeid rechtsgeldig. Niet bij het melden van corruptie, want dat is geen bedrijfsgeheim, bij de staatsbedrijven eerder publieksgeheim! -wordt vervolgd-

Afbeelding FB Richenel Piemoe: Ronnie Brunswijk klaagt lachend tegen zijn jongere broer Leo Brunswijk dat hij elk jaar petities over hem in ontvangst moet nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnEBS: corruptie is geen bedrijfsgeheim!