Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Earth day en de Pandemie 2020: gezondheid van de mens nog nooit zo urgent

Geplaatst

op

23d9ff11 73f5 44c3 8ec1 198214fb6116

De 50ste oproep voor hervorming van het milieu valt op een moment dat de gezondheid en de overleving van de mens nog nooit zo urgent is geweest. De economische ontwikkeling van de mens kreeg  een boost met de Industriële Revolutie. Het ging echter ook gepaard met milieuschade en luchtvervuiling.

De grote bosbranden van o.a. de Amazone en Australië zijn een sprekend voorbeeld van veel geld ten koste van mens, dier, natuur en klimaat. De ecologische schade is enorm want de Amazone is het rijkste gebied  van biodiversiteit, bomen, planten en diersoorten op aarde . De bossen in de Amazone slaan een kwart van alle CO2 gassen op aarde op en zorgen voor een groot deel van de zuurstof op aarde.  Suriname maakt ook deel uit van de Amazone regenwoud en is het groenste land ter wereld.

Bij 50 jaren Earth Day is het dus ook  opmerkelijk dat, na 270 jaren industriële revolutie, de aarde herstelt doordat vele fabrieken en bedrijven genoodzaakt zijn de productie te reduceren of helemaal te sluiten door de Covid-19 pademie.

Het moet voor ons een leermoment zijn dat wij als mens de natuur, die zorgt voor weerstand tegen ziekten, moeten respecteren. Het  moet ook een les zijn voor zelfzuchtige leiders die de mens en natuur niet centraal stellen in de ontwikkeling van hun land.

Het groen en recht beleid

Het regeerbeleid van de politieke partij PRO is gebaseerd op duurzame ontwikkeling die niet ten koste gaat van mens en natuur. Wij zijn voorstander van economische herstelplannen voor Suriname die standvastig groen zijn.

Investeringen op  lang termijn en plannen voor duurzame economische groei moeten klimaatprojecten en veranderingen in het milieu stimuleren. De positie van Suriname inzake een groen beleid is van groot belang vanwege onze wereld positie als groenste land ter wereld; HFDL-country. Deze positie moet op lang termijn iedere Surinamer ten goede komen, want ze verdienen het.

De Covid-19 Pandemie en Earth Day 2020 leert ons dat er altijd een balans moet zijn tussen mens en natuur.

Ik memoreer deze quote “Wij wilden de aarde veranderen, maar de aarde heeft ons laten weten dat wij moeten veranderen”.

Audrey Christiaan
Hoofdbestuurslid van de PRO

7 Reacties

7
Reageer op dit artikel

1000
Don

Heel goed uitgedrukt er zullen miljarden mensen het veld moeten ruimen want de natuur gaat het evenwicht herstellen

Limbo

Is idd een wake upp call. Duidelijk. Er moet nu daadkrachtig op ge treden worden. De aarde word kapot gemaakt . Wie slaapt is wakker geschud door deze pandemie en wie nog slaapt zal niet meer wakker worden…

Jan

Ik memoreer deze quote “Wij wilden de aarde veranderen, maar de aarde heeft ons laten weten dat wij moeten veranderen”.zonder meer. Wij moeten veranderen. Zonder meer. De CO2-uitstoot moet omlaag. Minder houtkap. Geen vlees eten .. industriële productie enz ga zo maar door. Door corona zijn onze ogen geopend. Sommige dingen kun je niet terug draaien…. Maar dingen kan je veranderen ca verminderen.. Wij verkeren in nood.

Lydia

Ik hoop, dat de mens en wereldleiders van deze pandemie leren en dat er echt iets wordt gedaan aan uitbuiting van dieren en de natuur beschermen. En dat we wilde dieren met rust laten. De natuur omarmen en dat het materialisme wordt ingedamd.

Susanne

Wauw prachtig geschreven. Ja. Tijd dat men wakker word ..al deze ellende komt door de mens. De mens gaat zoeken en dieken in Gods werk. Naar de maan bos kap ze gaan te ver en zo maakt men de natuur kapot. Groenlinks kan het ook niet alleen .

Wil

Zeer waardevol artikel!! Hier draait alles om! Wij zijn de natuur!! De natuur heeft terug geslagen. Alles wat groen is moet diep gekoesterd worden! Het Amazone gebied zijn de longen van de gehele wereld! Er moest iets gebeuren om ons te waarschuwen voor de doodlopende weg die we met zijn allen zijn opgegaan! Mijn vraag is: Kunnen we het tij nog keren? Nu is de natuur nog de winnaar! Maar voor hoelang?

Max

En zo is het ik hoop dat de mens hier wat van leertAdvertentie

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen