Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Earnie Eenig nieuwe directeur radio SRS; bedrijf wordt geprivatiseerd

Geplaatst

op

Srs Directeur Earnie Eenig. Foto Facebook

De 41-jarige Earnie Eenig heeft vandaag het roer overgenomen van Guno Ravenberg bij de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS). Van de Raad van Toezicht (RvT) onder leiding van Stanley Dijksteel, heeft het personeel te horen gekregen dat het radiostation zal worden geprivatiseerd. Dit is nodig, omdat de SRS verlieslatend is. Het bedrijf telt 96 medewerkers en dit aantal is te groot.

De president-commissaris vindt het jammer dat de voormalige directeur Ravenberg, via de media heeft moeten vernemen dat hij wordt vervangen als directeur. Eenig is reporter/presentator geweest bij Radio/TV ABC.

De bedoeling is dat de personeelsleden, die overwegend ambtenaren zijn, een contract moeten tekenen met de stichting. Wie dat niet wil, zal op een ander ministerie worden geplaatst. SRS zal commercieel moeten gaan draaien.

Personeel van het radiostation kon niet meer door een deur met Ravenberg. Onder de vorige regering werd al om zijn vervanging gevraagd.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Prim
vrijdag 2 oktober 2020 20:24

Zoveel mensen die bij de srs werken. Is gewoon de staat plat vreten. Hopelijk brengt deze nieuwe directeur wel normen en waarde binnen de srs dan alleen een hobby .en geld voor meepraten ja knikkers

Chantal
vrijdag 2 oktober 2020 21:01

Hoe kon de vorige directeur zoveel mensen aannemen. .iedereen zat de staat kapot te maken. Radio maken maar een bom met geld verdienen. Slechte mensen die Suriname kapot hebben gevreten.

Tiara
zaterdag 3 oktober 2020 13:33

om de zoveel tijd een nieuwe directeur. Guno hoeft zich niet druk te maken hoop ik. Hij kan overal werken. En waar je werk moet je eten . Hopelijk hoeft hij niet meer te werken en gaat hij genieten van zijn amtenaar wachtgeld.of gaat hij met pensioen oude dag geld en spaar geld en gekregen geld . Als iedereen zo slim is zijn we allemaal goed bezig. Guno je was een prima directeur op de radio om naar te luisteren. Aan alles komt een eind.Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen