donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
5
(1)

E-sigaretten verboden in Suriname

lees ook ...

Misdaad en geweld bedreiging voor economische groei van de r...

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag virtueel deelgenomen aan de 34e tussentijdse staatshoofdenvergadering van de Caricom. Tijdens deze vergadering stond het thema ‘Misdaad en geweld in d...

 Electronische sigaretten zijn verboden in Suriname. De illegale handel kan toch een manier vinden om ze binnen te halen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft dit daarom bekendgemaakt in verband met Wereldkankerdag vandaag 4 februari. De import hiervan is conform artikel 13 van de Tabakswet (S.B. 2013 no. 39) van Suriname verboden. Bij een e-sigaret ademt men geen rook in, maar damp.

De producenten voegen smaak- en geurstoffen toe aan de vloeistoffen bestemd voor e-sigaretten. Men doet alles om jongeren te doen geloven dat deze minder  schadelijk zijn, dan gewone sigaretten. Onderzoek heeft deze misleiding blootgelegd. De damp van een e-sigaret bevat schadelijke stoffen, zoals nicotine, propyleenglycol, glycerol en aldehyden. Inademen van deze stoffen kan de luchtwegen irriteren, beschadigen, maar ook andere zeer ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals kanker.

Het ministerie van Volksgezondheid werkt samen met het ministerie van Justitie en Politie (Juspol), het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) en het ministerie van Financiën en Planning om dit product buiten de deur te houden.

Bewust maken van de gemeenschap door het ontwikkelen van communicatieboodschappen om het gebruik van tabak en tabaksproducten tegen te gaan zijn noodzakelijk. De tabakswet moet daarom worden gewijzigd.

Het ministerie van Volksgezondheid is op dit moment  bezig deze wijzigingen gedaan te krijgen in De Nationale Assemblee. Jongeren en niet-rokers moeten worden beschermd, en ontmoedigd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameE-sigaretten verboden in Suriname