vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
3
(1)

E-ID-kaart campagne CBB wordt opgevoerd

lees ook ...

Mr Tropical beauty bezoekt de VP

Mr Tropical Beauty Suriname, Damiendo Plein, bracht op 05 october met zijn moeder, Johanna Pinas, een kennismakingsbezoek aan Vice President (VP) Ronnie Brunswijk. Bij het laatste gehouden TBS-contest...

Burgers zijn tot en met 14 maart 2022 in de gelegenheid om kosteloos hun e-ID te kunnen maken. Daarna zal er SRD 75 worden neergeteld en vervallen ook alle oude ID-kaarten. Dit is opgenomen in ID-kaartenwet 2018. Er is in de tweede regeerperiode van voormalig president Bouterse, door het ministerie van Binnenlandse Zaken, een traject van elektronische ID-kaarten ingezet. Alle oude identiteitskaarten vervallen automatisch op 17 maart 2022.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) blijkt dat 13,5 procent van de ID-plichtigen in het land, dat komt neer op meer dan 134.000 burgers, hun oude identiteitskaart nog moet inruilen. Verder tonen de cijfers aan dat ruim 193.000 inwoners (4,4 procent), die de ID-plichtige leeftijd hebben bereikt, nog niet in het bezit zijn van een ID-kaart.

Aangegeven wordt dat zeventienjarigen uit deze groep tot en met 24 januari 2022 hebben om kosteloos een nieuwe e-ID te maken. Na die datum zal er SRD 275, inclusief kosten en boete, moeten worden neergeteld voor een aanvraag.

CBB heeft uitgerekend dat tussen 1 november en 14 maart 2022 ruim 3.800 burgers (0,9 procent) de ID-plichtige leeftijd zullen bereiken. Deze jongeren kunnen in deze periode kosteloos worden voorzien van een elektronische ID-kaart. Ingezetenen zijn verplicht om als zestienjarige hun eerste identiteitskaart te maken.

Om de samenleving tegemoet te komen, heeft CBB besloten om vanaf 8 november tot en met 15 december de negentien e-ID-boots langer open te houden en wel tot zes uur ‘s avonds. Op de zaterdagen van acht uur ‘s morgens tot zes uur ‘s avonds. Bovendien kan de status van de aanvraag worden gecontroleerd via de app-pagina van de website van het CBB.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameE-ID-kaart campagne CBB wordt opgevoerd