Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dyugudyugu in Surinaams parlement; NDP-fractieleider Parmessar zaal uitgezet

Geplaatst

op

Rabin Parmessar Door Politie Vergaderzaal Uitgezet. Beeld Dna

Er is gisteren tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) dyugudyugu ontstaan, omdat informatie NDP-fractieleider Rabin Parmessar had bereikt dat minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie ook positief is getest op het COVID-19-virus. Parmessar vroeg toen om een schorsing van de vergadering, die ook werd toegekend door assembleevoorzitter Marinus Bee. Minister Amoksi heeft de vergadering ook bijgewoond en zat naast president Chan Santokhi.

Kort nadat de bewindsman van het positieve testresultaat op de hoogte was gebracht, heeft hij de vergaderzaal zonder enige mededeling verlaten. Na de schorsing deelde de president mee dat de bewindsman positief is bevonden, nadat hij eerst gehoord zou hebben dat hij negatief is. Volgens Santokhi gaat het om een misverstand dat nagetrokken wordt.

Parmessar vroeg om het woord en zei dat de minister onverantwoord bezig is geweest. Hij had moeten wachten totdat het resultaat van de test bekend was. Dat zou Amoksi niet hebben gedaan. Parmessar wees erop dat de minister met zijn gedrag zoveel anderen in gevaar heeft gebracht.

DNA-voorzitter Bee vroeg Parmessar om niet op die toer te gaan. De NDP-fractieleider was bijzonder verontwaardigd en wilde zijn zegje hierover doen. Echter ontnam Bee hem het woord en Parmessar werd door de politie de zaal uitgezet.

De assembleevergadering ging over het onderwijs. Deze vergadering is tot nader order verdaagd. Als het aan president Santokhi lag was de vergadering voortgezet, omdat de stoel waarop de minister zat en de regeringstafel ontsmet waren. Bee wees erop dat in het parlement ook protocollen gelden, die hij wil handhaven. Het parlementsgebouw is vandaag ontsmet.

Culturu.com

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen