woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Duurzame teelttraining stimuleert groei Surinaamse ananassector

lees ook ...

VOS 81 jaar

Op 1 december aanstaande bestaat de Vereniging van Officiers Sociëteit (VOS) 81 jaar. De organisatie is van plan om dit heuglijke feit niet ongemerkt te laten voorbij gaan. Er is een reeks activiteite...

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) slaan de handen ineen om de ananassector in Suriname naar een hoger niveau te tillen. Het gezamenlijke initiatief, het ‘Agrifood Systems Transformation Accelerator (ASTA) Programme’, richt zich op het bevorderen van duurzame ananasteelt en het ontwikkelen van de waardeketen.

Op 1 november 2023 vond een workshop plaats waarbij verschillende belanghebbenden werden bijeengebracht om kennis te delen over duurzame teelttechnieken voor ananas. Maitrie Jagroep, onderdirecteur Landbouwkundig Onderzoek, benadrukte het doel om de ananassector in Suriname te versterken, met speciale aandacht voor productie, oogst en afzetmogelijkheden.

De workshop trok deelname van boeren uit Redi Doti, Powakka en diverse dorpen in Marowijne. Dankzij het ASTA-programma kon benodigde apparatuur geïntroduceerd worden en werd een deskundige uit Costa Rica ingeschakeld, waar de ananassector al ver ontwikkeld is. Deze expert deelde zijn ervaringen tijdens de workshop.

Het is de bedoeling dat jonge ondernemers samenwerken om de sector verder te ontwikkelen, zodat zowel producenten als de lokale bevolking hiervan profiteren. ASTA, een mondiaal initiatief van de FAO, richt zich op het aanleren van productietechnieken aan boeren en andere belanghebbenden om werkgelegenheid te creëren en de leefomstandigheden te verbeteren.

Onderdirecteur Jagroep bedankte de VN Organisatie voor Industriële Ontwikkeling (UNIDO), de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) voor hun financiële steun aan het programma.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDuurzame teelttraining stimuleert groei Surinaamse ananassector