dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Duurzame drinkwatervoorziening prioriteit voor Surinaamse regering

lees ook ...

Nieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse weg...

Het verkeerslicht op het kruispunt van de J.A. Pengelstraat en de Gemenelandsweg is opnieuw operationeel. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) benadrukte tijdens de heringebruikname op di...

De regering streeft ernaar om landelijk te zorgen voor een optimale en duurzame watervoorziening. Daarom is besloten om twee nieuwe waterbronnen aan te boren in het district Nickerie. Volgens planning zullen deze uiterlijk oktober 2022 volledig in productie worden gebracht. Deze informatie heeft minister David Abiamofo van Natuurlijke hulpbronnen (NH) kenbaar gemaakt na regeringsvergadering woensdag.

Vorig jaar heeft de regering gezorgd voor een tussentijdse oplossing voor de gebieden Henar en Paradise, die te kampen hadden met een gebrekkige watervoorziening. Abiamofo zegt dat er vorig jaar een nieuwe waterbron is aangeboord. Echter is die niet voldoende om de gemeenschappen te voorzien.

Als tijdelijke hulpoplossing wordt ook gebruik gemaakt van watertrucks voor de distributie van water in deze gebieden. “We willen daarvan afstappen. Het brengt wat problemen met zich mee. Sowieso op logistiek gebied.” De minister zegt dat met dit project de desbetreffende huishoudens verzekerd zullen zijn van schoon en veilig leidingwater.

“Wij als regering focussen niet alleen op Nickerie, ook op gebieden in het verre binnenland. Iedereen in Suriname moet toegang hebben tot veilig en schoon drinkwater. Daaraan hebben we ons internationaal en nationaal gecommitteerd,” stelt Abiamofo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDuurzame drinkwatervoorziening prioriteit voor Surinaamse regering