dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Duurzame drinkwatervoorziening prioriteit voor Surinaamse regering

lees ook ...

BEP noemt politieke situatie in Suriname angstaanjagend

De politieke partij Broederschap & Eenheid in de Politiek (BEP), wil met een korte statement zoals hieronder verder verwoord, aan land, volk en achterban te kennen geven, dat de actuele politieke ...

De regering streeft ernaar om landelijk te zorgen voor een optimale en duurzame watervoorziening. Daarom is besloten om twee nieuwe waterbronnen aan te boren in het district Nickerie. Volgens planning zullen deze uiterlijk oktober 2022 volledig in productie worden gebracht. Deze informatie heeft minister David Abiamofo van Natuurlijke hulpbronnen (NH) kenbaar gemaakt na regeringsvergadering woensdag.

Vorig jaar heeft de regering gezorgd voor een tussentijdse oplossing voor de gebieden Henar en Paradise, die te kampen hadden met een gebrekkige watervoorziening. Abiamofo zegt dat er vorig jaar een nieuwe waterbron is aangeboord. Echter is die niet voldoende om de gemeenschappen te voorzien.

Als tijdelijke hulpoplossing wordt ook gebruik gemaakt van watertrucks voor de distributie van water in deze gebieden. “We willen daarvan afstappen. Het brengt wat problemen met zich mee. Sowieso op logistiek gebied.” De minister zegt dat met dit project de desbetreffende huishoudens verzekerd zullen zijn van schoon en veilig leidingwater.

“Wij als regering focussen niet alleen op Nickerie, ook op gebieden in het verre binnenland. Iedereen in Suriname moet toegang hebben tot veilig en schoon drinkwater. Daaraan hebben we ons internationaal en nationaal gecommitteerd,” stelt Abiamofo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDuurzame drinkwatervoorziening prioriteit voor Surinaamse regering