Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dundas: “dit is onacceptabel”

Geplaatst

op

Img 050620 303

De Surinaamse samenleving heeft verontwaardigd gereageerd op een karikatuur van de vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk. Ook het Kabinet van de president is hierover niet te spreken. Op die karikatuur wordt de vicepresident als een aap getypeerd die aan zich zelf de eer zou hebben toegewezen.

“Dit is niet acceptabel”; zegt een verontwaardigde Humphrey Dundas, woordvoerder van de vicepresident. Dundas zegt aan de media dat de vp niet als een aap kan worden gezien. Volgens de krant is er niets aan de hand. Volgens de hoofdredactie is er in Suriname vrije meningsuiting en die karikatuur vrij normaal. Alhoewel Dagblad directeur Faried Pierkhan zich op social media heeft verontschuldigd, kijkt Dundas met gemengde gevoelens naar de situatie. Volgens accepteert de vp dit niet. Er zal gekeken worden welke wettelijke gronden er zijn om dit aan te vechten. – Culturu.com

29 Reacties
29 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Djonki shot
woensdag 26 augustus 2020 22:54

Vrijheid van meningsuiting.moet kunnen.. maar zo beledigen….. het zou wel gek zijn als we elkaar maar steeds zo over en weer zouden moeten blijven uitschelden. Geert Wilders doet het. een krant in Frankrijk tekende ook belangrijke figuren van de islam . Velen worden met de dood bedreigd of zijn dood geschoten. Een mens belachelijk maken mag… maar de prijs die soms betaald word is hoog in bepaalde landen.

Margo
woensdag 26 augustus 2020 23:50

Alle hebben glad of krullend haar, hebben meestal een bruine huidskleur en platte billen. Er bestaan geen apen met kroeshaar.

Margo
woensdag 26 augustus 2020 23:54

Alle apen hebben glad haar, een bruine huidskleur en platte billen.Er bestaan geen apen met kroeshaar.

Django
woensdag 26 augustus 2020 23:55

Dus Hindoestanen hebben glad haar. Dan zijn ze zelf apen bedoel je. Is de tekenaar een koelie?

Maikel
donderdag 27 augustus 2020 00:20

Nou, je wordt neergezet hoe je je gedraagt. Punt. Als de schoen je past, jammer joh. Nu het volk belachelijk wordt gemaakt met allerlei benoemingen, doordrukkingen hoor je het kabinet erover? Laat men daar gehoor aangeven dan volgen dergelijke tekeningen niet. Nonsens, ik zeg een beetje te ver, maar op z’n plaats. Eigen verantwoordelijkheid, begin daar kabinetten. 🤦🏾‍♂️

S Zebeda
donderdag 27 augustus 2020 00:36

Ze zijn gewoon jaloers dat Brunswijk vice president is,en hem belachelijk maken.s

Kitana
donderdag 27 augustus 2020 00:59

Pff dit is niks wat pas een schande is banden aanhalen met ned.die sur.als een bananen replubiek beschrijft op de ned.tv er zijn zoveel landen in de wereld waarom ned nog zien als redder in nood?nadat we zoveel olie hebben gevonden pfff koelies wie anders bille likkers .altijd maar onderdanig zijn aan de witte man sell outs !!!

Kitana
donderdag 27 augustus 2020 01:02

En die cartoon is ook door een koelie geplaatst,daar schrok ik echt niet van viel te verwachten,

stanley westerborg
donderdag 27 augustus 2020 01:16

Misschien een ongelukkige afbeelding die aan de aandacht van de redacteur is ontsnapt.

Laat het ook niet aan de aandacht van de critici voorbijgaan gaan dat leden van de assemblee anderen ook publiekelijk hebben beledigd en vernederd.

Toen dna-lid Belfort in zijn sarcasme de vorige president vergeleek met het door hem doorgespoelde toiletpapier heeft niemand dat erg gevonden. Deze uitspraak stond genoteerd in een der ochtendbladen.

Beledigingen aan het adres van anderen door de vhp-ers Jogi en Gajadien werden normaal gevonden. Stel hypocrieten bij elkaar.

stanley westerborg
donderdag 27 augustus 2020 01:21

Jaloers zijn op Brunswijk? Ik denk het niet. De jaloezie zit in de kringen van zijn partijgenoten en van de marrons. Het niveau van de Surinaamse politiek is overigens zo pover dat jij je zou kunnen afvragen waarop de afgunst betrekking zou kunnen hebben.

ALI
donderdag 27 augustus 2020 05:48

Die hindoestaan is niet te vertrouwen. Niemand weet wat ze in achterkamertjeschebben besloten. Maar ik kan 1 ding zeggen. Wat ze ook doen het leger staat achter Bouterse. Laat het zo zijn dat er iets met Brunswijk gebeurt wat hij niet net shantoki mee is gaat Bouterse zijn stem zijn leger sluit ze op

Kwasi
donderdag 27 augustus 2020 11:51

Wat zielig. Hoge bomen vangen veel wind. Als ZE VP hiertegen niet kan dan moet hij hulp zoeken of had hij geen VP moeten worden.
Intussen leid dit af van de echte problemen, zoals de benoemingen bij RvC’s die niet correct zijn, het probleem met de pas onderschepte drugs en de rol van politie hierin en verder gedacht de rol van politici hierin.

Humor Heeft "t
donderdag 27 augustus 2020 13:08

Ee, no mang…dit kun je niet maken/zeggen/ schrijven. Het is een regelrechte belediging naar het apenras. 😀

Ruud Vermeer
donderdag 27 augustus 2020 14:00

Enige wat ik hier lees is koelie of aap, dan ga je te keer over een karikatuur van de VP. Hier in Europa wordt dat direkt gelinkt met discriminatie en moet die persoon opgespoord worden en berecht. Maar wat nog verontrustend is in Suriname de onderlinge discriminatie van bevolkingsgroepen. Zolang dat niet veranderd zal Suriname never een rijk land worden waar iedereen een goed leven kan leiden. Zonder armoede. Julie gunnen elkaar het daglicht niet in de ogen. Begin daar eerst eens aan te werken. Al die vooroordelen naar elkaar toe. Begin bij U zelf !!!!!!!!! Dit geld trouwens net… Lees verder »

Bruno
donderdag 27 augustus 2020 15:32

De persoon die het heeft getekend moet goed in de spiegel kijken. Dat is toch niet goed. Een president jou vp uitmaken voor aap. Als mensen geen kranten meer kopen komt het door de aap zelf

Rama
donderdag 27 augustus 2020 15:55

Als het gaat om racisme en discriminatie dan doen zwarten er goed aan om ook eens zelf in de spiegel te gaan kijken want heel wat van ze maken zich ook flink schuldig daaraan terwijl ze zichzelf ondertussen lekker hypocriet proberen af te schilderen als ‘slachtoffer.’ Daarom neem ik dat gelul met een flinke korrel zout.

Drs.Ir.Ph.D Rabin Gangadin
donderdag 27 augustus 2020 16:06

Vanuit mijn publicitaire ambacht weet ik dat voor heel veel Surinamers binnen het spectrum van enige inhoudsanalyse de bijzaak er meer toe doet dan de hoofdzaak. Het feit dat er van onze in strafrechtelijke zin besproken tribale held , Bruinswijk een karikatuur is opgemaakt waarbij zijn uiterlijk in een perspectief van de klassieke Sjors&Sjimmie is geplaatst, mag niet worden afgezwakt tegen het decor van black lives matter.

Caprina
donderdag 27 augustus 2020 16:19

Gelukkig zijn er nog wijze mensen op deze aardbol ..

Abaisa
donderdag 27 augustus 2020 18:28

Wat een reactie van kitana. Voorlopig in ned.die steun biedt. Eerst werd er via actie geld opgehaald,waar ik ook als hard werkende hebt meegedaan. Voor jouw informatie draai ik alleen maar.nachtdiensten en hebt fisiek zwaar werk. Ned geeft weer 3,5 miljoen aan hulp weer. Dankzij die koelie krijgen jullie dat. Die zogenaamd indiaanse president diie je had (is meer op een chinees gaan lijken)zou niks voor elkaar krijgen. Zou je onderbroek misschien zelfs verkopen om geld te.krijgen en uiteindelijk samen met boefdraad het in hun eigen zak te stoppen. Je merkt.het zelf.wat.voor.schulden hij heeft achtergelaten. Je bent een bouta aanhanger.… Lees verder »

Kwasi
donderdag 27 augustus 2020 23:02

De cartoonist zegt een cartoon te hebben gemaakt van VP met de gedachte het gezegde “zo trots als een aap” uit te beelden. Hij ziet namelijk de trots bij de VP. Dus niks racisme en positief naar de VP . Het zijn juist bepaalde reacties op deze cartoon die zijn ingegeven door racisme. En ook zie je dat velen (waaronder ook media) reageren zonder na te denken en de feiten te kennen. Kortom meeloperij en napraterij. Komt erbij dat bepaalde reageerders (waaronder ook media) de krant en de baas of eigenaar zwaar aanvallen. Afgunst ? Deze baas gaat dan ook… Lees verder »

Keempie
vrijdag 28 augustus 2020 20:56

Hij heeft wel kroeshaar, maar hij lijkt op een…….

Jezus
zaterdag 29 augustus 2020 09:55

Ik ben een hindustaan(moslim)en ik wil liever dat deze president aftreed.een perfecte team om het land te regeren zou abop en Ndp zijn.deze president zaait alleen haat. Hy heeft totaal geen verstand om een land te regeren. Nog erbij Nederland weer bij trekken. Deze boiti idioot gaat suriname helemaal van de aardbodem laten verdwijnen. Dat jullie op een dag alleen blanke mensen in su gaan zien Hy maakt nu al een rommel van het land en in het land We leven niet in hitler tijd. Deze president wel. Ingi ,jampanesi,chinesi,blaka,nanga hindustani Oe no feti nanga makandra om deze ouderwetse idioot… Lees verder »

Jiyani
zaterdag 29 augustus 2020 12:50

De cartoonist is een javaan en geen HINDUSTAAN. Kitana eerst de feiten checken en dan pas reageren. Je bent een grotere racist.

Percy
zaterdag 29 augustus 2020 16:48

Er is censuur hier op de site. Je mag niet zeggen wat je denkt en vindt. Ik heb geschreven gisteren dat ik vind dat die Brunswijk niets heeft te zoeken in de regering omdat hij nog in Nederland wegens drugs criminaliteit jaren moet zitten. Net als die Bouterse die ook in de regering zit en en Nederland nog 11 jaar moet zitten voor drugs handel. Ik begrijp nu dat de Culturu site ook niet meer durft te laten staan dat wat de waarheid is. Dus Brunswijk, en daarachter natuurlijk Bouterse hebben nog steeds de macht in handen. Jammer, want volgens… Lees verder »

Jaimi
zaterdag 29 augustus 2020 16:51

Jammer dat mensen als Brunswijk en Bouterse gewoon vrolijk vrij rond lopen.
Ze hebben totaal geen besef wat ze de mensen in Suriname aandoen.
Laat ze branden in de hel voor altijd.

Latino
zaterdag 29 augustus 2020 16:59

Die grote bek van die ongeschoolde Brunswijk ben ik zat.Laat hem op rotten die crimineel. Waarom laat de surinaamse wet deze mensen nog in de regering plaats nemen. Jij heeft er niets te zoeken, geen enkele relevante opleiding en een dief van de ergste soort. Waarom doet de minsiter van buitenlandse zaken geen poging om de wet te verandere dat hij en die vreselijke Bouterse uitgeleverd kunnen worden aan Nederland. Die schoft van een dief Boefdraad laat zich ook al niet meer zien. Wel stelen van de mensen maar als je gesnapt wordt gauw vluchten. Ik zou ze eigenhandig uit… Lees verder »

Perie
zaterdag 29 augustus 2020 17:06

Belachelijk lees ik hier verder op? ja natuurlijk is die Brunswijk een onzin figuur met doden en drugshandel achte zijn naam.Ik begin na het lezen van alle commentaren wel in te zien dat mensen geen idee hebben van wat dat misbaksel allemaal uitgevreten heeft. Laat de mensen die reageren maar eens eerst hun huis wrek doen, in plaats van die crimineel te gaan verdedigen. Er is blijkbaar heel weinig kennis in ons mooie Suriname aanwezig en bijna niemand weet dus hoeveel doden mensen Bouterse en Brunswijk op hun naam hebben staan. Heel erg jammer, anders hadden ze nu geweten dat… Lees verder »

Michel
zondag 30 augustus 2020 12:28

Meneer Brunswijk is vergeten wat hij zelf heeft gedaan.

Ik herinner u, meneer Brunswijk

U heeft in 1986 te Commewijne 12 militairen van het Nationale Leger van Suriname ontvoerd en systematisch mishandeld.

Wat gaat u hieraan doen!

Waar zijn de 12 militairen (krijgsgevangenen). Heeft u ze vermoord?

U moet toch iets hiervoor zeggen.
Uw excuses aanbieden, bv

Gaat U het doen meneer de vp Ronnie Brunswijk.

Meneer vp Ronnie Brunswijk, u moet niet vergeten dat de militairen toen in dienst was van het Surinaamse overheid.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Michel
Drs. Ir. Ph.D Rabin Gangadin
vrijdag 18 september 2020 15:30

Beste mensen, Over Brunswijks’ cognitieve achterstand hebben wij het breedvoerig gehad maar een Brabantse-Nederlander , genaamd Michiel van Kempen, die jarenlang in Suriname had gewoond en die tegen vorstelijke betaling nog steeds door heel veel Surinamers wordt geadoreerd en op de handen wordt gedagen, is zijn recente herbenoeming tot hoogleraar in de Surinaamse letteren aan de UVA kwijtgeraakt. De reden daartoe is dat zijn proefschrift “Een Geschiedenis van de Surinaamse literatuur ” letterlijk een overgepend product schijnt te zijn van zijn in Suriname wonende Haagsche collega in het vak Nederlands op de Havo in Suriname, Peter Potter. En als het… Lees verder »Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen