Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Duizenden op de been voor krachtmeting Abop

Geplaatst

op

door

Zoals door de partijleiding was voorspeld heeft de krachtmeting van de Abop zaterdag, duizenden personen op de been gebracht. Het Bronsplein was goed gevuld met aanhangers die hiermee de groei van de geel-zwarte partij wilden tonen. Een belangrijk deel van het publiek bestond uit jonge mensen. 

Na toespraken van onder andere Edward Belfort, Joel ‘Bordo’ Martinus, Diana Pokie, Dinotha Vorstwijk en Marinus Bee wordt Brunswijk onder luid gejuich op het podium gehaald. Op zijn wenken springen een paar prominenten op het podium. Het gaat om personen die zich hadden aangesloten bij de VHP. Een van hen kust zelfs de schoen van Brunswijk om zijn loyaliteit te bewijzen.

Vooral ex-jungle commando Kofi Ajompong en Miguel Abaas maakten duidelijk dat de oranje partij niet aan hun verwachting heeft voldaan. “Ik wil nu niet veel zeggen, maar ik kan je vertellen dat het veel anders is dan wat je ziet. Ik heb het zelf ervaren”, verduidelijkte Abaas.

De bekende Peter Waterberg is nu ook officieel lid van de Abop. Hij riep andere jongeren op om de partij ook te komen ondersteunen. De sprekers hebben gewezen op de rol die de geel-zwarte partij zal vervullen bij verkiezingswinst. Zij beloofden het publiek een betere economie, betere leef- en woonomstandigheden voor de armen, goed onderwijs en werkgelegenheid.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Vicepresident Adhin was aanwezig bij inauguratie Argentijnse president

Geplaatst

op

door

Vicepresident Ashwin Adhin heeft de beëdiging van Alberto Angel Fernández tot de nieuwe president in Buenos Aires, Argentinië, bijgewoond. De vicepresident heeft, op uitnodiging van Argentinië, president Desi Bouterse vertegenwoordigd. De plechtigheid in het Zuid-Amerikaanse land heeft op dinsdag 10 december plaatsgevonden.

De vicepresident werd tijdens het bezoek vergezeld door de ambassadeur van Suriname te Caracas, Gillian Adjako. Bij deze gelegenheid is ook de voormalige president Cristina Fernández Kirchner ingezworen als vicepresident voor de periode van 2019 tot en met 2023.

Tijdens de inaugurele toespraak van het nieuwe Argentijnse staatshoofd, heeft hij geruime tijd stilgestaan bij de enorme achteruitgang die het land heeft meegemaakt in de vier jaar van de regering onder leiding van Mauricio Macri. Hij gaf aan, dat op dit moment één op de twee Argentijnse kinderen honger lijdt en dat de werkloosheid onder de jongeren enorm is. De nieuwe president heeft in duidelijke woorden de herinvoering van de sociale agenda benadrukt, met het doel om de sociale zekerheid van het volk te verhogen. Een concrete actie daarbij betreft het wederom instellen van de gezinslandbouw.

Ten aanzien van het buitenlandsbeleid heeft het Argentijnse staatshoofd benadrukt, dat zijn land op basis van gelijkwaardigheid met eenieder zal werken en dat Latijns-Amerika voor zijn regering van eminent belang is, er vanuit gaande dat geen enkel land zal moeten worden uitgesloten in deelname aan het proces van regionale integratie.

Lees verder

Suriname

NPS-topper Wayne Telgt opgesloten om zedendelict

Geplaatst

op

door

Hoofdbestuurslid van de Nationale Partij Suriname (NPS), Wayne Telgt, is door de politie in verzekering gesteld. Dit meldt Starnieuws op haar website. De aanhouding van Telgt, die ook presentator is van het televisieprogramma ‘To the Point’, is bevestigd door politiewoordvoerder hoofdinspecteur Humphrey Naarden.

Telgt is verhoord door de politie van afdeling Jeugdzaken. Volgens Naarden gaat het om een zedendelict, waarbij een minderjarige is betrokken. Echter kan de politiewoordvoerder geen informatie meer geven over deze zaak.

De hele dag door werd verteld, dat de politie op zoek was naar Telgt, omdat er tegen hem aangifte is gedaan. Telgt heeft intussen een advocaat in de arm genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie, is besloten om hem in verzekering te stellen. 

Lees verder

Meest gelezen