dinsdag 23 april 2024
26 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
5
(2)

Duizenden gezinnen Boven-Suriname gebied zonder elektriciteit

lees ook ...

Nieuwe database overlijdensakten van Suriname onthult verbor...

Op woensdag 17 april wordt een belangrijke stap gezet in het onthullen van de geschiedenis van Suriname na de emancipatie van 1863 met de publicatie van de database Overlijdensakten van Suriname (1846...

 Dorpen in het Boven-Surinamegebied doen het al weken zonder elektriciteit. Dieselgeneratoren van deze gemeenschappen, die gewoonlijk in het dorp werden gerepareerd door dienstdoende lokale technici, zijn naar de stad vervoerd, zonder dat er vervanging is. Dorpsbewoners en vooral leerkrachten hebben nu moeite om voedselvoorraden op te slaan.

Lessen kunnen niet meer in de avonduren voorbereid worden. De leiding van de Mangoschool van het RK Bisdom te Semoisi heeft zijn beklag gedaan bij de bestuursopzichter John Main, die dit meedeelde aan ‘de Ware Tijd’. Bewoners begrijpen niet waarom het deze keer nodig was om de generatoren uit het dorp te halen. Tegelijk hoopt men ook dat de oude motoren worden vervangen door nieuwe.

Het hoofd van de dienst Elektrificatievoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen Henry Forster, hiermee geconfronteerd, zegt niet te kunnen reageren, omdat hij officieel niet is geïnformeerd door de verantwoordelijke die voor hem waarneemt in het gebied.

 De dorpen Akwaw Kondè, Botopasi, Semoisi, Bofokoele, Gran Slee en Peng Peng in het Boven-Surinamegebied hebben geen zicht op de situatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDuizenden gezinnen Boven-Suriname gebied zonder elektriciteit