zaterdag 20 april 2024
26 C
Paramaribo
6.5 C
Amsterdam
4.5
(2)

Duizend ambtenaren bereid uit overheidsdienst te treden

lees ook ...

President Santokhi nodigt Chinese bedrijven uit om te invest...

Dalian, een essentiële havenstad en economisch knooppunt van China aan de kust van de provincie Liaoning, verwelkomde de Surinaamse delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi van 1...

De verplichte landsdienarenregistratie heeft ruim duizend mensen geïdentificeerd, die bereid zijn de dienst te verlaten, onder de hen voorgehouden voorwaarden. Minister Somohardjo is er zeker van, dat dit kostenbesparend is voor de overheid.  Er komt een uitvoeringsorgaan om deze groep ambtenaren te accomoderen. Toch moeten zaken nog besproken worden in de raad van ministers.  De bewindsman spreekt van een succesvol project.

Negentig procent van alle landsdienaren zijn nu geregistreerd. De rest heeft tot eind januari om zich nog  te registreren. Het geheel vindt landelijk fysiek en online plaats en is verlengd tot eind december.

Het ministerie wil met deze handeling het werkelijke aantal ambtenaren in kaart brengen. Ook hoopt men hiermee de loonkosten van de overheid aanzienlijk te verminderen. Het overgrote deel van de middelen van ministeries gaat naar salarissen. Door te registreren voldoet men aan een eis van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), om het apparaat door te lichten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDuizend ambtenaren bereid uit overheidsdienst te treden