maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
4
(1)

Duitsland schenkt bijna half miljoen maskers aan Suriname

lees ook ...

Boeren in Wanica delen ervaringen voor verbeterde cassavepro...

Onder begeleiding van het waardeketenplatform cassave, gesteund door SAMAP, en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), hebben boeren en agro-ondernemers in Wanica deelgenomen aan een ...

De regering van Duitsland heeft in samenwerking met de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) op 14 januari jongstleden op het ministerie van Volksgezondheid, 462.500 mond/neus maskers geschonken aan Suriname. De chirurgische maskers werden aangeschaft via de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) met financiering vanuit de regering van Duitsland.

Aanwezig waren de Minister van Volksgezondheid, Drs. Amar Ramadhin, de Directeur van Volksgezondheid, Drs. Rakesh Gajadhar Sukul, Dr. Karen Lewis-Bell, PAHO/WHO Vertegenwoordiger in Suriname en de Honorair Consul van Duitsland, Drs. Kurt van Essen. De maskers zijn opgeslagen bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) en zullen door het Ministerie van Volksgezondheid worden gedistribueerd onder diverse zorginstellingen in het land.

In oktober 2021 heeft de Duitse regering geholpen het COVID-19 vaccinatieprogramma van Suriname te versterken door koelboxen, naalden en andere medische hulpmiddelen te schenken en heeft zij haar belofte gehouden om haar steun aan Suriname voort te zetten met deze schenking van chirurgische gezichtsmaskers met de hulp van PAHO.

“De levering van deze chirurgische maskers is op dit ogenblik bijzonder belangrijk omdat de Omicron-variant die in Suriname aanwezig is, zeer besmettelijk is en de adequate bescherming van gezondheidswerkers van belang is om de beschikbaarheid van personeel te verzekeren met het oog op de voortzetting van de zorgverlening en de continuïteit van het gezondheidssysteem”, zegt Dr. Karen Lewis-Bell, PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDuitsland schenkt bijna half miljoen maskers aan Suriname