woensdag 5 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(2)

Duitsland ondersteunt Suriname in Covid-19-strijd

lees ook ...

Support at the end of October from SRD 350 to SRD 1,250

It has been approved by the government to increase the benefit of social security beneficiaries from SRD 350 to SRD 1,250. This will take effect at the end of October. Minister Bronto Somohardjo of th...

Suriname heeft ondersteuning van Duitsland gekregen in de strijd tegen Covid-19. De honorair consul van de Bondsrepubliek Duitsland, Kurt van Essen, heeft verbruiksartikelen overgedragen aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Deze donatie is het resultaat van de inspanningen van de organisatie SU4SU, waarvan de procedure reeds in januari van dit jaar was ingezet.

Door tussenkomst van de honorair consul kwam voorzitter Dave Boëtius in contact met de ambassade van Duitsland in Trinidad. Het gaat om 400.000 stuks spuiten en 400.000 stuks naalden en 100 stuks koelboxen om de vaccins te transporteren naar diverse locaties. Verder heeft Suriname 1200 stuks cold packs ontvangen om de vaccins in de carriers op lage temperatuur te houden, 3000 stuks safety boxes, voor het veilig opruimen van biologisch afval, met name de naalden en spuiten en overige attributen zoals pleisters en watten.

Naast haar substantiële wereldwijde bijdrage aan het COVAX-programma heeft Duitsland besloten om deze speciale directe bijdrage aan Suriname te leveren, via SU4SU, in de strijd tegen Covid-19. Na een screening en audit proces van SU4SU werd er een budget van EUR 50.000 ter beschikking gesteld voor het project. SU4SU heeft vervolgens een internationale aanbesteding gehouden en daaruit zijn de leveranciers geselecteerd.

Dit proces verliep niet altijd even gemakkelijk, omdat sommige middelen schaars waren en erg onderhevig aan prijsstijgingen. Na goedkeuring van de Duitse ambassade zijn de orders geplaatst en de materialen geleverd voor het totale beschikbare budget.

Van Essen onderstreepte het belang van vaccinaties en heeft ook verdere ondersteuning toegezegd. Minister Ramdin gaf aan zeer ingenomen te zijn met de vaccinatiemiddelen en benadrukte het belang van bilaterale samenwerkingen. Hij vroeg nadrukkelijk namens Suriname dank over te brengen aan de ambassadeur van Duitsland in Trinidad. Er zal een officieel schrijven gericht worden van Suriname aan de diplomaat.

De middelen zullen landelijk worden gebruikt ten behoeve van de vaccinatiecampagne van het Nationaal Immunisatie Programma.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDuitsland ondersteunt Suriname in Covid-19-strijd