vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
1
(1)

Dubbele salarissen ambtenaren wordt stopgezet na verplichte registratie

lees ook ...

Margriet Apinsa opent eerste bijkantoor voor notariële afhan...

Meester Margriet Apinsa heeft onlangs haar eerste bijkantoor in de grensstad Albina, gelegen in het district Marowijne, in aanwezigheid van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Met de introductie van ...

Op basis van verzamelde gegevens uit de verplichte registratie van overheidsmedewerkers is aan het licht gekomen dat bij diverse ministeries honderden personen dubbele salarissen ontvangen. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) verkondigt dat deze dubbele salarissen in samenspraak met de vakministers onmiddellijk zijn stopgezet.

BiZa heeft 7.613 verweerschriften verstuurd naar ambtenaren die zich niet hebben laten registreren. “Van de ontvangen 1.174 verweerschriften waren er 610 niet overtuigend. Dit betekent dat in de tweede fase van het stopzetten van salarissen duizenden betalingen worden stopgezet, wat de overheid miljoenen zal besparen die vervolgens geherinvesteerd kunnen worden in het sociale programma van de regering,” benadrukt minister Somohardjo.

Dankzij de verplichte registratie van overheidsmedewerkers zijn veel schijnambtenaren aan het licht gekomen. “Met de herziene Personeelswet en de verkregen gegevens van de verplichte registratie kunnen we eindelijk stappen ondernemen tegen personen die bewust de registratie ontwijken en toch salaris ontvangen. Dit is niet rechtvaardig tegenover de 90% van de ambtenaren die wel trouw naar hun werk gaan en hun taken naar eer en geweten vervullen,” merkt de bewindsman op.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDubbele salarissen ambtenaren wordt stopgezet na verplichte registratie