maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(1)

DSB heeft maand opnamelimiet van US 5000

lees ook ...

Dertig verpleegkundigen doen mee aan leiderschapstrainingen

Dertig verpleegkundigen uit verschillende gezondheidsinstellingen doen mee aan de training ‘Leadership For Change’ (LFC). De Raad voor Verpleging in Suriname (RaVeSu) had maandag de openingsceremonie ...

De Surinaamsche Bank (DSB) heeft haar opnamelimiet  van US-dollars per 27 september bij de kas aangepast. Cliënten kunnen per maand maximaal USD 5.000 per persoon opnemen. De cliënt mag het bedrag in één keer op te nemen, of in meerdere keren tot een maximumbedrag van USD 5.000. De kosten bij een contante opname zijn 2,5 procent van het op te nemen bedrag.

DSB moedigt interbancaire overmakingen (lokale overboekingen) sterk aan. “Overboekingen via internet banking of via de Mobile Banking app zijn kosteloos, veilig en snel”, zegt DSB in haar interne communicatiemail. Vanwege het cashvoorraadprobleem in SRD’s en US-dollars dat sinds vorig jaar speelt, waren de lokale banken genoodzaakt om de opnamelimieten bij de Automatic Teller Machines (ATM’s) en van contanten in de bank, wederom aan te passen.

De banken hebben in de afgelopen maanden nauw samengewerkt met de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en alle andere stakeholders, om tot een structurele oplossing te komen voor dit aanhoudende probleem. De schaarste aan chartale SRD’s en USD’s heeft in de afgelopen periode geen verdere consequenties voor het giraal betalingsverkeer gehad. Er waren namelijk geen beperkingen op girale overmakingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDSB heeft maand opnamelimiet van US 5000