zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
4.6
(5)

Druiven oogsten In Suriname

lees ook ...

Ambassadeur Han Jing prijst nauwe samenwerking tussen China ...

Ambassadeur Han Jing, die onlangs zijn driejarige termijn als Chinese ambassadeur in Suriname heeft afgesloten, sprak vol lof over de nauwe samenwerking tussen China en Suriname. Tijdens een afscheids...

Abbygail Raafenberg-Linger heeft geëxperimenteerd met druiven in Suriname. Zij en haar gezin begonnen in december 2020. Het is een succes geweest. Nu plant zij al ongeveer drie jaar voor zichzelf. Dit komt voort uit de wens om het overgroot deel van haar groente en fruit zelf te planten “We proberen daarom te planten wat we graag eten,” legt zij uit.

Het doel is om succesvol op regelmatige basis vruchten te kunnen oogsten voor haar gezin en familie. Zij denkt  nog niet aan een grootschalige aanplant. “Ik heb verschillende technieken gebruikt en met de laatste heb ik succes gehad. Ik heb een stuk of 30 kleine planten over en ik ga dezelfde techniek toepassen. En hopelijk kan ik meer druiven verdelen in de familie in plaats van één druif per persoon.”

Raafenberg-Linger was van plan te experimenteren, maar het bleek meteen succesvol te zijn. Haar aanplant bestaat uit een vijgenboom, frambozen en cantaloupe melon. Zij plant ook aardbeien. “Ik deel wel vaker mijn plant journey, maar had zo’n reactie eigenlijk niet verwacht. Ik stond er niet bij stil hoe bijzonder het wel was.”

Ze is blij met  de reacties, maar dat anderen gemotiveerd  werden om ook te planten vindt zij het leukst. Nu wil zij een druiven plant challenge  beginnen in Suriname.

“Dat we het samen doen en elkaar op de hoogte houden over het verloop kan bijvoorbeeld in een Facebookgroep. Iedere Surinamer kan iets unieks doen met de vrije tijd. Planten hoeft niet alleen een sport te zijn, maar kan ook een nieuwe kans zijn om te excelleren binnen de landbouw,” volgens Raafenberg-Linger.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDruiven oogsten In Suriname