Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Drugsboot Sea Scan 1 voor de kust van Suriname volgeladen

Geplaatst

op

door

Waarnemend korpschef Roberto Prade bevestigt tegenover de pers dat het Panamese schip, Sea Scan 1, vermoedelijk Suriname wel heeft aangedaan de vorige maand. In dit vaartuig hebben de Portugese autoriteiten 2500 kilogram cocaïne aangetroffen. Het schip werd enige tijd gevolgd. Het vermoeden bestaat dat de drugs voor de kust van Suriname in het schip is geladen. 

De Portugese eenheden hebben elf Europeanen aangehouden. Het schip is geïnterneerd bij het eiland Sao Vicente. De West maakte eerder melding van dat de Portugese narcotica brigade, die samenwerkt met Europese narcotica organisaties, de Sea Scan 1 al enige tijd in de gaten hield. Het schip werd voor het eerst waargenomen 1400 km zuidwesten van de Azoren. Bij internering van het vaartuig waren 134 militairen van de Portugese marine en politiefunctionarissen betrokken.

Politiechef Prade zegt dat er nog cruciale informatie ontbreekt. “Wij hopen de komende week zover te zijn. Er is wel contact met het buitenland,” zegt de politiebaas. Bepaalde informatie wordt nog nagetrokken, zoals waarvoor het schip in Suriname was. 

Het schip was hier op 11 januari volgens internationale maritieme gegevens. Het schip kan het land alleen binnenkomen na toestemming van de Maritieme Autoriteit Suriname.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

VCB Hosselaar doet aangifte tegen politie ambtenaar

Geplaatst

op

door

De politie van het bureau Keizerstraat heeft onlangs een actie gedraaid in de binnenstad van Paramaribo. Het gaat bij deze om een zuiveringsactie om illegale verkopers in de omgeving van de Centrale markt en de VCB bank in de kraag te vatten. Volgens enkele hosselaars die dagelijks voor de VCB bank zijn ging niet alles feilloos. Volgens een hosselaar is hij bij die actie door een agent die bekend bij hem is gezakkenrold . Culturu.com sprak met de aangever van het geval en de politie.

Lees verder

Suriname

Centrale Markt krijgt grote schoonmaakbeurt

Geplaatst

op

door

De Centrale Markt van Suriname gelegen aan de Waterkant geniet momenteel een grote schoonmaakbeurt. Het schoonmaken van de markt gebeurt op regulier basis maar om een bepaalde periode kiest de leiding van de markt er voor om een grote schoonmaak van de markt te doen. Culturu.com bracht ook een bezoek aan de grote schoonmaak en had een gesprek met de marktmeester, John Lecton

Lees verder

Meest gelezen

X