Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Drugsboot Sea Scan 1 voor de kust van Suriname volgeladen

Geplaatst

op

Waarnemend korpschef Roberto Prade bevestigt tegenover de pers dat het Panamese schip, Sea Scan 1, vermoedelijk Suriname wel heeft aangedaan de vorige maand. In dit vaartuig hebben de Portugese autoriteiten 2500 kilogram cocaïne aangetroffen. Het schip werd enige tijd gevolgd. Het vermoeden bestaat dat de drugs voor de kust van Suriname in het schip is geladen. 

De Portugese eenheden hebben elf Europeanen aangehouden. Het schip is geïnterneerd bij het eiland Sao Vicente. De West maakte eerder melding van dat de Portugese narcotica brigade, die samenwerkt met Europese narcotica organisaties, de Sea Scan 1 al enige tijd in de gaten hield. Het schip werd voor het eerst waargenomen 1400 km zuidwesten van de Azoren. Bij internering van het vaartuig waren 134 militairen van de Portugese marine en politiefunctionarissen betrokken.

Politiechef Prade zegt dat er nog cruciale informatie ontbreekt. “Wij hopen de komende week zover te zijn. Er is wel contact met het buitenland,” zegt de politiebaas. Bepaalde informatie wordt nog nagetrokken, zoals waarvoor het schip in Suriname was. 

Het schip was hier op 11 januari volgens internationale maritieme gegevens. Het schip kan het land alleen binnenkomen na toestemming van de Maritieme Autoriteit Suriname.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Nieuws Report: Avondvierdaagse telt ruim 5200 deelnemers

Geplaatst

op

By

De Bedrijven Vereniging Sport en Spel, BVSS, heeft vandaag een aanvang gemaakt met hun vijf en vijftigste avondvierdaagse. Dit jaar telt de
avondvierdaagse ruim 5200 deelnemers. Ondanks het onweer verschenen veel van de lopers en natuurlijk ook de passieve lopers op de been om van het grootste sport evenement van Suriname te genieten.

Lees verder

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Meest gelezen