dinsdag 27 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
1
(1)

Drugs uit Suriname ter waarde van US$ 18 miljoen onderschept in Hongkong

lees ook ...

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalist...

In Hong Kong heeft de douane cocaïne afkomstig uit Suriname ter waarde van US$ 18 miljoen onderschept. Het verderfelijk spul was verstopt in 104 pakketten van elk 1,3 kilogram in de koelmotor van een container. Deze lading coke is één van de grootste die de afgelopen twintig jaar is onderschept in het land.

Uit documenten die de douane van de Kwai Tung Haven hebben bekeken, blijkt dat er bevroren vleeswaren in de container zouden moeten zitten.
Gebleken is dat de douane zou zijn getipt. Ook zonder de tip zou de container kennelijk nader worden onderzocht. “Bevroren vlees uit Suriname is vreemd, omdat het land doorgaans hout exporteert “, zegt een douaneambtenaar aan de media in Hong Kong.

Twee mannen van 28 en 33 jaar zijn maandag gearresteerd in Sham Shui Po en Tsuen Wan in verband met de zaak. De 28-jarige zou hebben geholpen met de logistiek van het verschepen van de container naar Hong Kong, terwijl de 33-jarige de ontvanger zou zijn.

De container arriveerde op 10 januari in Hong Kong. Maandag werden twee mannen aangehouden in verband met de vangst. Eén zou hebben geholpen bij de logistieke zaken, terwijl de tweede de geadresseerde zou zijn. In Hong Kong gelden zware straffen op cocaïnehandel. Het duo zou levenslang achter de tralies kunnen geraken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDrugs uit Suriname ter waarde van US$ 18 miljoen onderschept in Hongkong