dinsdag 6 december 2022
24.4 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
1
(1)

Drugs uit Suriname ter waarde van US$ 18 miljoen onderschept in Hongkong

lees ook ...

Santokhi: Postponing oil output won’t cause projects t...

Staatsolie's declaration that Suriname will not engage in offshore oil production before 2027 has not perturbed President Chan Santokhi. This, based on a number of factors that have emerged from the c...

In Hong Kong heeft de douane cocaïne afkomstig uit Suriname ter waarde van US$ 18 miljoen onderschept. Het verderfelijk spul was verstopt in 104 pakketten van elk 1,3 kilogram in de koelmotor van een container. Deze lading coke is één van de grootste die de afgelopen twintig jaar is onderschept in het land.

Uit documenten die de douane van de Kwai Tung Haven hebben bekeken, blijkt dat er bevroren vleeswaren in de container zouden moeten zitten.
Gebleken is dat de douane zou zijn getipt. Ook zonder de tip zou de container kennelijk nader worden onderzocht. “Bevroren vlees uit Suriname is vreemd, omdat het land doorgaans hout exporteert “, zegt een douaneambtenaar aan de media in Hong Kong.

Twee mannen van 28 en 33 jaar zijn maandag gearresteerd in Sham Shui Po en Tsuen Wan in verband met de zaak. De 28-jarige zou hebben geholpen met de logistiek van het verschepen van de container naar Hong Kong, terwijl de 33-jarige de ontvanger zou zijn.

De container arriveerde op 10 januari in Hong Kong. Maandag werden twee mannen aangehouden in verband met de vangst. Eén zou hebben geholpen bij de logistieke zaken, terwijl de tweede de geadresseerde zou zijn. In Hong Kong gelden zware straffen op cocaïnehandel. Het duo zou levenslang achter de tralies kunnen geraken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDrugs uit Suriname ter waarde van US$ 18 miljoen onderschept in Hongkong