donderdag 28 maart 2024
35 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

Drugs- en mensensmokkel vormen bedreiging en financieren misdaad

lees ook ...

Regeringsraadsvergadering neemt belangrijke besluiten

De recent gehouden Regeringsraadsvergadering (RRV) was gevuld met presentaties over belangrijke onderwerpen en resulteerde in cruciale besluiten. Cherlique Lilienthal, woordvoerder van de president, g...

Een Franse delegatie heeft onlangs een bezoek gebracht aan minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol). Dit bezoek is een vervolg op het bezoek van de Franse minister van Justitie eerder in het jaar. De voortgang sinds dat bezoek heeft deze ontmoeting noodzakelijk gemaakt.

Er zijn op 8 december open discussies geweest over bovengenoemde onderwerpen en de Franse delegatie heeft een uitgebreid bezoek gebracht aan de Centrale Penitentiaire Inrichting (Santoboma). De Surinaamse en Franse delegatie hebben een gezamenlijke statement opgesteld met de gemaakte afspraken.

De twee delegaties waren het er over eens dat de verschillende vormen van illegaliteit zoals, drugssmokkel, kwiksmokkel, illegale goudwinning, mensensmokkel een bedreiging vormen die ook de georganiseerde misdaad helpen financieren. Beide landen hebben zich eraan gecommitteerd om deze vormen van criminaliteit de kop in te drukken.

Beide landen zijn in het proces van de ratificatie van de onlangs gesloten samenwerkingsovereenkomst. Er is nog behoefte aan technische assistentie in het implementeren van het anti-corruptie beleid. Frankrijk heeft zich bereid getoond om de technische assistentie middels trainingen en begeleidingstrajecten aan te bieden.

De Franse delegatie bestond uit enkele kopstukken van het Franse Ministerie van Justitie waaronder delegatieleider tevens vertegenwoordiger van de Franse Minister van Justitie, Julien Retailleau, de Frans-Guyanese procureur-generaal Joel Sollier en andere hoge functionarissen van het Franse Ministerie van Justitie. Ook de Franse ambassadeur in Suriname Nicolas de La Coste was aanwezig.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDrugs- en mensensmokkel vormen bedreiging en financieren misdaad