maandag 8 augustus 2022
32.4 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
4
(1)

Drive-thru vaccinatiedag NDP verschoven

lees ook ...

Regering akkoord met nationale vrije dag voor Saramaccaners

De regering is akkoord gegaan met het voorstel van de Saramaccaanse stam om 19 september te verheffen tot nationale vrije dag. Benadrukt wordt dat het om een eenmalige vrije dag gaat. De Saramaccaanse...

De ‘drive-thru’ vaccinatiedag van de Nationale Democratische Partij (NDP) is tot een nader te bepalen datum verschoven. De planning van deze activiteit was in goed overleg met het vaccinatieteam van het ministerie van Volksgezondheid voorbereid, maar de logistieke organisatie door de werkarmen van het  ministerie is echter nog niet rond.

Het ministerie zegt eerst nog de noodzakelijke formaliteiten te moeten afhandelen voor de distributie van het Sinopharm-vaccin en wenst ook nadere interne afstemming over de inrichting van de campagne. Intussen is er tussen betrokken partijen overleg gevoerd, waarbij het belang van de vaccinatiecampagne en de bijdrage die de NDP hierbij wenst te leveren, door de partij is benadrukt. De bedoeling is om deze drive-thru vaccinatiedag, uiterlijk begin komende week te houden.

De partij zegt haar bijdrage te willen leveren aan de vaccinatiecampagne, omdat de strijd tegen de Covid-pandemie, een partijpolitiek overstijgende en nationale aangelegenheid is. Hierbij moet er samengewerkt worden om het aantal besmettingen en doden terug te dringen en de bevolking bewuster te maken van het nut van de vaccinatie. Hiermee geeft de partij het signaal, dat zij geen tegenstander is van het vaccineren, maar geeft ook aan dat er wel vaccinkeuze moet zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDrive-thru vaccinatiedag NDP verschoven