zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
5
(1)

Drinkwater voor Boslanti in het Matawaigebied

lees ook ...

Brandstofsubsidie in Suriname wordt afgebouwd

De subsidie op brandstof zal afgebouwd moeten worden. Dit zal echter zodanig gebeuren dat er opvang is voor de groepen die het zwaar hebben. In de regeringsraad onder leiding van president Chandrikape...

Het drinkwaterproject te Boslanti in het Matawaigebied dat in december is gestart verloopt goed. Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen zegt dat de tweede fase van de werkzaamheden is bereikt. Nu moet er een leidingnet worden aangelegd. Een delegatie van Bureau Openbare Gezondheidszorg buigt zich nu over monsters van het gezuiverde water.

Het project is gerealiseerd uit een grant van de Belgische overheid. Een Belgisch bedrijf heeft gewerkt aan dit waterzuiveringssysteem volgens een nieuw innovatief systeem. Het is goed bevonden, dus andere dorpen zullen ook worden voorzien van hetzelfde model. De minister zegt dat de dorpen Pamboko en Kaajapati in het Boven-Suriname gebied nu aan de beurt zijn. De voorbereidingen worden reeds getroffen.

Men hoopt dit kwartaal de eerste fase van de werkzaamheden af te krijgen in deze dorpen. Een mogelijke uitdaging is de waterstand van de rivier. Op dit moment heeft dit al gezorgd voor enige stagnatie in de werkzaamheden.  Een lage waterstand maakt het vervoeren van containers moeilijk. De technische werkzaamheden zullen wel alvast worden verricht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDrinkwater voor Boslanti in het Matawaigebied