zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
4.5
(2)

Dringend hulp nodig voor Esther Stichting

lees ook ...

OM Suriname betreurt onjuiste berichtgeving over petitieontv...

Het Openbaar Ministerie Suriname (OM) heeft besloten om duidelijkheid te verschaffen naar aanleiding van recente onjuiste berichtgeving in de media betreffende de beweerde ontvangst van een petitie. H...

De Stichting 1 voor 12 wil de zinkende Esther Stichting redden. Al geruime tijd is dit onderkomen waar nu onder andere seniorenburgers in wonen telefonisch niet bereikbaar. Wie wil bellen naar het tehuis, krijgt bezettoon. Louis Vismale, voorzitter van Stichting 1 voor 12, bracht eerder deze week een bezoek aan het tehuis om een donatie te doen. Vismale, werd tijdens zijn bezoek geconfronteerd met allerlei problemen.

De telefoonrekening is de SRD 100.000 gepasseerd. Ook heeft het tehuis een chronisch tekort aan financiële middelen en verbruiksartikelen. 1 voor 12 voorziet de Esther Stichting dagelijks van 200 broden. Ook is door tussenkomt van een donateur kaas gedoneerd voor de broden.

Het bezoek van 1 voor 12 had vooral te maken met de zorg van de twee bewoners, Faizel en Fasiel, die de stichting op zich heeft genomen. Patricia Brandon van de Esther Stichting geeft aan, dat een deel van het verplegend personeel, niet komt opdagen. De wachters werken om de enige dag. Het administratief personeel biedt een helpende hand in de keuken, om dagelijks te koken voor de bewoners.

Brandon gebruikt haar privételefoon om te bellen. Van Vismale kreeg zij SRD 400 om beltegoed aan te schaffen. Vismale doet een beroep op de regering om de problemen van de verschillende tehuizen in Suriname op te lossen. Hij biedt zelf aan om hieraan mee te werken.

De Esther Stichting werd in 1951 opgericht ten behoeve van de leprapatiënten. Maar sinds de ziekte in Suriname onder controle is, worden huisjes bewoond door seniorenburgers en mensen met een lichamelijke beperking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDringend hulp nodig voor Esther Stichting